gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 71  
»Bugün 696  
»Toplam 15035939  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.119.160.154
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Halit Dolu'ya Cezaevi Yolu Göründü

Halit Dolu'ya Cezaevi Yolu Göründü

Tarih 30 Ocak 2012, 15:38 Editör admin

Anamurhaberci internet sitesi editörü Halit Dolu ceza aldı.

     Anamur’da faaliyet gösteren Anamur Haberci İnternet sitesi editörü Halit Dolu Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe hakkında haber sitesinde yayınladığı  hakaret içeren ‘Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe Gazeteciye Saldırdı’ başlıklı haberi dolayısıyla 2 ay 27 gün hapis cezası aldı. 

     Anamurhaberci internet sitesi sahibi Halit Dolu haberinde, Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin photoshop ile oynanmış vampir görünümlü resmini yayınlamıştı.

     Ceza Yargıtay’dan aynen geri dönerse ertelemesiz uygulanacak. Edinilen bilgiye göre, Anamur Cumhuriyet Başsavcılığının 19/01/2011 tarih ve 2011/152 esas sayılı iddianamesiyle; Halit Dolu’nun hakaret suçundan TCK’nin 125/1,125/2,125/4 ve 53. maddeleri uyarınca cezalandırılması istemi ile dava açılmıştı. Yaklaşık bir yıl süren dava’nın sonucunda Halit Dolu, hakaret suçunu işlediği görsel ve yazılı olarak tespit edildiğinden Türk Ceza Kanunu’nun 61. maddesi uyarınca suçun işleniş biçimi, suç konusunun önem ve değeri, suçun işlendiği zaman ve yer ile sanığın kasta dayalı kusurunun ağırlığı göz önüne alınarak eyleme uyan TCK’nın 125/2 ve 125/1 maddeleri gereğince 2 ay 27 gün hapis cezası aldı.

     Mahkeme önce, suçu bilinçli ve aleni işlediği gerekçesi ile cezayı 6’da bir oranında arttırılarak 3 ay 15 güne yükseltti. Daha sonra,  Halit Dolu’nun mahkemedeki iyi halini göz önünde bulundurularak temyizi açık olmak üzere 2 ay 27 güne indirdi. Halit Dolu’nun kasten adam yaralama başta olmak üzere daha önceden aldığı sabıkaları ve bu suçu bir daha işlememesi yönünde kanaat oluşmadığını göz önünde bulunduran Anamur Sulh Ceza Mahkemesi, cezanın ertelenmesine gerek görmedi.

     Konu hakkında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Mehmet Türe; “Göreve geldiğimiz günden bu yana gerek Yerel, gerekse Ulusal basınla karşılıklı saygı çerçevesinde iyi ilişkilerimiz devam etmektedir. Ama Şahsım ve kurumum hakkında yapılan hakaret ve iftiraları aynı zamanda Anamur Halkına yapılmış sayarak hukuki yollardan hakkımızı aramaya devam edeceğiz.” dedi.

     Bilindiği gibi Halit Dolu Anamur Belediye Başkanı Mehmet TÜRE’ye hakaretler içeren eli silahlı başka fotoğraflar da yayınlamıştı.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SİYASAL

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU Geçtiğimiz günlerde CHP’den istifa ederek İYİ partiye geçen Ahmet ARICAN, İYİ Partiden Yenişehir ilçesi b...

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI Mezitli İlçe Teşkilatının 19.01.2024 tarihi itibari ile görevden el çektirildiği yazılı bir tebligat yapılarak duyu...
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi