gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 11  
»Bugün 1513  
»Toplam 15036756  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.216.32.116
» Bu sitemizi ziyaretiniz
MERSİN MİLLETVEKİLİ ŞANDIR'IN SORU ÖNERGELERİNE İÇİŞLERİNDEN CEVAPLAR GELDİ

MERSİN MİLLETVEKİLİ ŞANDIR'IN SORU ÖNERGELERİNE İÇİŞLERİNDEN CEVAPLAR GELDİ

Tarih 09 Nisan 2012, 10:35 Editör

Şandır'ın nüfusu 2000'in altında olan belediyelerle ilgili soru önergesi ve şehit, gazi yakınları ile ilgili sorularını İçişleri Bakanlığı cevapladı.

Şandır’ın nüfusu 2000’in altında olan belediyelerle ilgili soru önergesine ve şehit, gazi yakınları ile ilgili sorularını İçişleri Bakanlığı cevapladı…

İçişleri Bakanı Şahin; Yüksek Seçim Kurulunun 12 Şubat 2009 tarih ve 153 sayılı kararı uyarınca nüfusu 2000’in altında olup da mahalli idareler seçimlerine katılan belediyeler faaliyetlerine devam edecektir.

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır’ın, “6 Mart 2008 tarih ve 5747 sayılı Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması Hakkında Kanun’la nüfusu 2000’in altında kalan belediyelerin köye dönüştürülmesiyle ilgili Geçici 1. Maddesinin Anayasa Mahkemesinin tarafından iptal edilmesi ile bu durumdaki belediyelerin önümüzdeki seçimde belediye olarak devam edip edemeyecekleri” konusunda TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin cevap verdi.

Şahin cevabında, “5747 sayılı Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun 06/06/2008 tarihinde kabul edilmiştir.

Kanunun Geçici 1’inci maddesi hükmü ile köye dönüştürülen belediyelerden Anayasa Mahkemesi’nin ve Danıştay Sekizinci Dairesinin kararları kapsamında Yüksek Seçim Kurulunun 12/02/2009 tarih ve 153 sayılı kararı uyarınca mahalli idareler seçimlerine katılan belediyeler faaliyetlerine devam edecektir” dedi.

Soru Önergesi Metni:

         TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

                                                   Mehmet ŞANDIR/MHP Mersin Milletvekili

06 Mart 2008 tarihli ve 5747 sayılı Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’un Geçici 1. Maddesi ile nüfusu iki binin altında kalan 862 belediyenin tüzel kişiliklerinin, ilk genel mahalli idareler seçiminden geçerli olmak üzere kaldırılarak köye dönüştürülmesi hükme bağlanmıştı.

Anayasa Mahkemesi, Kanun’un Geçici 1. Maddesini iptal etmiş olmasına rağmen bu güne kadar da bu konuda bir düzenleme yapılmamıştır.

Hali hazırda nüfusu iki binin altında bulunan belde belediyeleri, önümüzdeki seçimde belediye olarak devam edip etmeyecekleri konusunda tereddüde düşmektedir. Bu ise motivasyon eksikliğini beraberinde getirmekte, belediyecilik hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde yapılmasını engellemektedir.

Belediye hizmetlerinin aksamasına sebep olan duruma açıklık kazandırmak üzere:

Soru: Anayasa Mahkemesinin iptal etmesi sonucunda belediye tüzel kişiliğini devam ettiren nüfusu iki binin altında kalan belde belediyelerine yönelik yeni bir düzenleme yapılacak mıdır?

ŞEHİTLER VE GAZİLERLE İLGİLİ SORU ÖNERGESİ VE CEVABI

İçişleri Bakanı Şahin: Şehit yakınları ve gazilerimizin haklarının iyileştirilmeleriyle ilgili kanun tasarısı taslağı hazırlandı.

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır’ın, “Şehit ve Gazi yakınlarının kardeşlerinin hepsinin ya da en azından ikisinin sınavsız olarak istihdam edilmesi” ile ilgili olarak TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin cevap verdi.

Şahin cevabında, “Şehit yakınları ve gazilerimizin haklarının iyileştirilmesiyle ilgili Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağı hazırlanmış olup, şehit yakınlarına ikinci iş hakkı konusu bu taslak içinde değerlendirilmiştir.

Kanun taslağı çalışmaları sona ermiş olup en kısa zamanda TBMM’nin ilgili komisyonlarına iletilecektir”, dedi.

Soru Önergesi Metni:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

                                                                        Mehmet ŞANDIR/MHP Mersin Milletvekili

Hükümet tarafından Terörle Mücadele Kanunu kapsamında Şehit ve Gazi yakınlarının "Kardeşlerin hepsinin ya da en azından ikisinin sınavsız olarak istihdam edilmesi'' konusunda sözler verilmiş fakat şimdiye kadar herhangi bir çalışma başlatılmamıştır. Şehit ve gazilerin %80'inin bekar olduğu göz önüne alınırsa "Bekar Şehit Yakınları'' kanun kapsamına dahil edilmemiş ve mağdur edilmişlerdir.

         Bu kapsamda;

1.      Şehit ve Gazi yakınlarından tamamının veya en azından ikisinin sınavsız olarak istihdam edilmesi hakkında bir çalışma var mıdır?

2.      Varsa ne zaman hayata geçirilmesi düşünülmektedir?

3.     Kanun kapsamına dahil edilmeyen Bekar Şehit Yakınlarını kanuna dahil etmeyi düşünüyor musunuz?

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SİYASAL

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU Geçtiğimiz günlerde CHP’den istifa ederek İYİ partiye geçen Ahmet ARICAN, İYİ Partiden Yenişehir ilçesi b...

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI Mezitli İlçe Teşkilatının 19.01.2024 tarihi itibari ile görevden el çektirildiği yazılı bir tebligat yapılarak duyu...
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi