gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 40  
»Bugün 735  
»Toplam 15050223  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.145.108.9
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Erdemli MHP'den 23 Nisan Açıklaması

Erdemli MHP'den 23 Nisan Açıklaması

Tarih 22 Nisan 2014, 23:45 Editör

Milliyetçi Hareket Partisi Erdemli İlçe Başkanı Bekir Özsu 23 Nisan kutlama mesajı yayımladı.

                Erdemli MHP’den 23 Nisan Açıklaması

 

Milliyetçi Hareket Partisi Erdemli İlçe Başkanı Bekir Özsu 23 Nisan kutlama mesajı yayımladı.

 

Açıklama aynen şöyledir:

 

“23 Nisan Türkiye Cumhuriyetinde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde her yıl kutlanan milli bayramımızdır. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm çocuklara 23 Nisan gününü armağan etmiştir.

 

23 Nisan günü bu anlamıyla çok büyük bir önem arz etmektedir. Tarihimizde 23 Nisan 1920 günü Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gündür.  Bu vesileyle bugünün anlamına uygun olarak 23 Nisan 1921’de çıkarılan kanun ile ilk milli bayramdır.

 

Daha sonraları “Milli Hâkimiyet Bayramı”, “Çocuk Bayramı” ve daha sonra “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak düzenlenmiş ve günümüzde de dünya ülkeleri çocuklarının da katılımıyla her yıl ülkemizde düzenlenir olmuştur.

 

Bu tarihsel süreç izlenildiğinde görülecektir ki, 23 Nisan 1920 Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulduğu veya açıldığı gün olmuş, bu günden itibaren milli bayram günü olarak kutlanır olmuştur.

 

1920 şartları bu anlamıyla bugün çok iyi anlaşılmalıdır.  Türkiye, bağımsızlık için mücadele vermektedir. Güçlü emperyalist ülkeler, ülkemizi adeta işgal etmiştir. Anadolu’nun neredeyse her yanı işgal altındadır.  Güneyde ve Akdeniz’de İngiliz ve Fransızlar, Eğede Yunanlılar, İstanbul ve Trakya’da İngiliz ve Yunanlılar, Karadeniz ve Doğuda Rum ve Ermeniler işgal güçleriyle işbirliği halinde çeteleşmiş ve saldırıya geçmişlerdir. Anadolu topyekün bağımsızlık ruhu ile yeniden fetihe geçmiştir. Anadolu bu sayede aziz atalarımızın mücadelesiyle düşmandan temizlenmiş, işgalden kurtarılmış bağımsızlık ülküsü yeniden alevlenmiştir. Bu sayede vatanımızın her tarafı, bütünlük içinde 1920’de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisinin almış olduğu kararlarla mücadeleyi başlatmıştır.

 

Bu sebepten dolayı milli mücadelenin başlatılmasında ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda önemli bir güne sahip olan 23 Nisan günü bağımsızlık ruhunu, Türk’ün namusunu, vatanın bölünemeyeceğini, Türk milletinin bütünlüğünü, ifade etmektedir. Kutlamalarımızın bu ruh ve hava içinde kutlanması dileğiyle ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın ve esaret altında bulunan tüm Türk yurtlarında ve mazlum milletlerin çocuklarının;  “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” nı kutluyorum.”

 

Bekir Özsu

Milliyetçi Hareket Partisi

Erdemli İlçe Başkanı

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SİYASAL

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU Geçtiğimiz günlerde CHP’den istifa ederek İYİ partiye geçen Ahmet ARICAN, İYİ Partiden Yenişehir ilçesi b...

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI Mezitli İlçe Teşkilatının 19.01.2024 tarihi itibari ile görevden el çektirildiği yazılı bir tebligat yapılarak duyu...
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi