gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 10  
»Bugün 1003  
»Toplam 15041973  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.17.150.163
» Bu sitemizi ziyaretiniz
250 BİN ÖĞRETMEN ÖZELDE İŞ ARIYOR

250 BİN ÖĞRETMEN ÖZELDE İŞ ARIYOR

Tarih 09 Nisan 2014, 09:04 Editör

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atanmayı bekleyen 250 bin öğretmenin geçinebilmek için özel sektörde iş aradığı öğrenildi.

     250 BİN ÖĞRETMEN ÖZELDE İŞ ARIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atanmayı bekleyen 250 bin öğretmenin geçinebilmek için özel sektörde iş aradığı öğrenildi.

Öğretmenler bir yandan atama beklerken bir yandan da özel sektörde şansını deniyor; bazıları ise kariyer tercihlerini tamamen bu yönde kullanıyor. Yalnızca Secretcv.com'da iş arayan öğretmen adaylarının sayısı ise 250 bin 725.

Secretcv.com, öğretmenlerin iş arama eğilimlerine yönelik yeni bir araştırma yaptı. Araştırmanın sonuçlarına göre öğretmenler bir yandan atama beklerken diğer yandan da özel sektörde değerlendirebilecekleri fırsatları takip ediyorlar. Bazı öğretmenler ise kariyerini tamamen bu yönde şekillendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Şubat ayındaki 10 bin öğretmeni kapsayan atamalarının ardından bu yıl içinde 40 bin kişinin daha atamasının gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Durumu değerlendiren Secretcv.com Genel Müdürü Okan Tütüncü, Türkiye’de öğretmen atamaları sürekli gündemde olan bir konu. Öğretmenlerin bir kısmı sadece branşıyla ilgili iş bulmak isterken bir kısmı da branşı olmayan işleri tercih ediyor. Yalnızca Secretcv.com’da iş arayan 250 bin 725 öğretmen adayımız var” dedi.

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ AÇIK ARA ÖNDE

İş arayan öğretmenler arasında birinci sırada yüzde 16 ile İngilizce öğretmenleri bulunuyor. Onu yüzde 7 ile sosyal bilgiler ve yüzde 5 ile fen bilgisi öğretmenliği takip ediyor. Listede öğretmen atamalarında en büyük rekabetin yaşandığı branşlar ilk sıralarda yer alıyor. Dil ve bilgisayar branşlarında da birçok öğretmen iş arıyor.

 

 En az iş arananlar listesinde meslek liselerine yönelik branşlar dikkat çekiyor.

Öğretmenler şansını idari pozisyonlarda deniyor, iş arayan öğretmenler; müşteri temsilcisi, insan kaynakları uzmanı, muhasebe sorumlusu, dış ticaret yetkilisi, mağaza müdürü gibi pozisyonlara da başvuruyor.

 

 

 

Kaynak:  http://www.aktifhaber.com/250-bin-ogretmen-ozelde-is-ariyor-963280h.htm  

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

EĞİTİM-BİLİM-TEKNOLOJİ

İYİ PARTİ ANDIMIZIN OKUTULMASI İÇİN PROTESTO EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRDİ

İYİ PARTİ ANDIMIZIN OKUTULMASI İÇİN PROTESTO EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRDİ Mersin İYİ Parti İl Başkanlığınca Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü Önünde Protesto Eylemi Yapıldı.

Mürsel Ferhat Sağlam'dan Girişimcilere Markalaşmanın Kitabı

Mürsel Ferhat Sağlam'dan Girişimcilere Markalaşmanın Kitabı Nisan 2017'de raflardaki yerini alan Mürsel Ferhat Sağlam'ın son kitabı Stratejik Marka Yönetimi, markalaşm...
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi