gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 39  
»Bugün 2086  
»Toplam 15051574  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.145.52.86
» Bu sitemizi ziyaretiniz
MEHMET TÜRE ADAY ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI

MEHMET TÜRE ADAY ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI

Tarih 27 Ekim 2013, 10:20 Editör

Anamur Belediye Başkanı Mehmet TÜRE MHP'den yeni dönem için adaylık başvurusunu yapmasının ardından basın mensupları ile Kısakahyaoğlu Konağında kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.

MEHMET TÜRE ADAY ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI

Anamur Belediye Başkanı Mehmet TÜRE MHP’de yeni dönem için adaylık başvurusunu yapmasının ardından basın mensupları ile Kısakahyaoğlu Konağında kahvaltılı basın toplantısında bir araya gelerek aday adaylığı başvurusuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Basın toplantısı açıklama metni aynen şöyledir:

“Değerli Basın Mensubu Arkadaşlarım,

        2 gün süren Ankara ziyaretimin ardından Anamur’a döner dönmez mensubu olmaktan onur duyduğum Milliyetçi Hareket Partisi Anamur İlçe Teşkilatıma aday adaylığı başvurumu yaptım.

        Daha önceki açıklamalarımda da belirttiğim gibi; Kamuoyu desteğinin %50’nin üzerinde olması, Ülkü Ocaklarımız, MHP Anamur Kadın Kollarımız, Ülkücü Kurum ve kuruluşlar ve MHP ilçe Teşkilatımız ile istişare toplantıları yaptıktan sonra son olarak Ankara’da MHP Genel Başkan Yardımcılarımız ve MHP Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli Beyefendi ile görüşerek aday adaylığı başvurumu MHP Anamur İlçe Teşkilatıma yapacağımı belirtmiştim. Bu gün itibarı ile bu görüşmelerimi tamamlamış bulunmaktayım. İlçe Teşkilatımın istediği tüm evrakları tamamlayarak aday adaylığı başvurumu İlçe Başkanımız Sayın Adnan Gübbük Beyefendiye bizzat yaptım.

        

        2009 seçimlerinde Anamurlu hemşehrilerimizin karşısına 20 ana başlık ve 250 proje ile geliyoruz, projelerimizi gelecek 50 yıl ve 250.000 nüfusa hitap edecek şekilde hazırladık diyerek çıkmış ve halkımızdan yetki istemiştik. Çok şükür ki geride bıraktığımız 4,5 yıllık zaman zarfında söz verdiğimiz projelerimizin %90’ını hayata geçirerek vatandaşımıza karşı mahcup olmadık. Bu gün itibarı ile söz verdiğimiz projelerin %90’ını ancak hayal ettiklerimizin henüz %20’sini gerçekleştirdik. 4,5 yıllık zaman zarfında resmi kurumlarla barışık, sivil toplum örgütleriyle işbirliği içerisinde, vatandaşları siyasi görüş yada yöre ayrımına tutmadan ayağına hizmet götüren, 24 saat esasına göre hizmet veren ve iyi ve kötü günde vatandaşların yanında olan bir belediyecilik anlayışını yürüttük. Bu arada nereden geldiğimizi unutmadık. MHP genel Merkezimiz, ilçe teşkilatımız, Kadın kollarımız, ülkücü kurum ve Kuruluşlarla, Ülkü Ocaklarımızla her türlü istişarede bulunarak maddi ve manevi yanlarında olarak dik duruşumuzu gösterdik. Sadece fiziki projelerle değil, sosyal ve kültürel projeler ve faaliyetlere de gereken önemi gösterdik. Göreve geldiğimiz ilk yıl olan 2009 yılında Yılın Belediye Başkanlığı ödülünü, 2010 yılında Çevreci Belediye Başkanı ödülünü, 2013 Yılında Yılın Spor Adamı ödülünü bize destek veren, güvenen, inanan, yanımızda olan vatandaşlarımız adına aldık. Ve tüm bu başarıları yine 2013-2014 yılın Belediye Başkanı Ödülünü almaya hak kazanarak taçlandırdık. Tüm bunların yanı sıra vatandaşlarımızın karşısına tekrar çıkmak için uygulanabilir ve kaynağı belirlenmiş 25 büyük proje hazırlığımızı tamamladık.

        Yeni Büyükşehir Yasası ile tüm köylerimizin (mahallelerimiz) ve şehir merkezimizin adım adım sorunlarını tesbit ederek projeleri hazır hale getirdik. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezimizce aday gösterildiğimiz takdirde planladığımız projelerimize zaman geçirmeden başlayacağız.

       

        Genel Merkezimiz bizim dışımızda bir aday gösterirse daha önce de belirttiğim gibi arkasında duracak ve hazırlamış olduğumuz tüm projelerimizi MHP İlçe Başkanımıza, dolayısıyla MHP adayına teslim ederek her konuda arkasında duracağım.

        Anamur her geçen gün büyüyor, gelişiyor. Anamur-Mersin, Anamur-Antalya yollarının yapılması ve Gazipaşa Havaalanının büyük uçaklar ile uluslar arası havaalanı misyonu kazanması bu gelişme ve büyümeyi hızlandıracaktır.

        Yeni Büyükşehir Yasası ile belde belediyelerinin kapatılması, köylerin belediye sınırlarına dahil edilmesi ve ilçemizin büyükşehire bağlanmasıyla önümüzdeki süreçte Anamur Belediye Başkanlığı’nın önemi daha da artmaktadır. Önümüzdeki dönemin belediye başkanı adeta çocuklarımıza bırakacağımız şehrimizin 50 ile 100 yılına ve 250.000 nüfusa hitap edecek projeleri ekibi ile birlikte hayata geçirecektir. Metropol bir şehir olma yolunda ilerleyecek olan İlçemiz Anamur’un Belediye Başkanı liderlik vasıflarına sahip, öncülük yeteneği olan, bilgi birikimi yüksek, kurumlarla ilişkisi güçlü, ulusal ve uluslararası alanda Anamur’un tanıtımına katkılar sunacak, kısacası Anamur’un geleceğinin planlanması konularında üzerine düşeni yapacak ve büyük bir sorumluluk alacaktır.

        Şahsım bu görevi tekrar üstlendiğim zaman 20 yıllık idareciliğimi, geçmiş 5 yıllık tecrübemi ve Anamur sevdamı uygulamalara yansıtacağımdan herkesin emin olmasını istiyorum. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyorum. Laf üreten değil iş üreten anlayışımızla, Atalarımızın da dediği gibi Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz sözüne itibar edilmesini bekliyorum.

        

       Şov yapan değil, mütevazılıği benimseyen, ayrıştırıcı değil birleştirici, hayali ve uçuk projeler yerine uygulanabilir ve gerçekçi projeleri geçirecek bir insan olduğumdan herkesin emin olmasını istiyorum.

        Siz değerli Basın Mensuplarımızın görevde bulunduğum 4,5 yıl boyunca Anamur için yaptığım tüm çalışmalarda yanıbaşımda olmasından duyduğum memnuniyeti belirtmek istiyorum. Yapılan yapıcı eleştirilerinizden hiçbir zaman çekinmedim ve memnun oldum. Düzenli olarak yaptığımız Kamuoyu Bilgilendirme Toplantıları’nda tüm hemşehrilerimize ulaştığınız için, emeğiniz için, alınteriniz için, tarafsız ve doğru habercilik anlayışınız için teşekkür ediyorum. Yine bugün burada Bilgilendirme Toplantımıza zaman ayırdığınız için teşekkür ediyorum.

        Sizler vasıtasıyla Milliyetçi Hareket Partisi Tabanımıza ve hemşehrilerimize 4,5 yıl boyunca verdikleri desteğin ve güvenin sürmesini isteyerek teşekkür ediyorum. Güvenlerine layık olmaya çalışıyorum. Gelecek seçim için değil, gelecek nesil için çalıştığımızı tekrar vurgulamaktan onur duyuyorum.

        Kıt imkânlarla en büyük hizmetleri yapmaya çalıştık, Tedbir Bizden Takdir Allah’tandır, Allah bana güvenen insanları utandırmasın.”

                                                                                                              Mehmet TÜRE

                                                            Anamur Belediye Başkanı

      Milliyetçi Hareket Partisi Anamur Belediye Başkan A.Adayı

  

               
 

TÜRE’NİN ADAY ADAYLIĞI AÇIKLAMASINDAN KISA ANEKTOTLAR

Anamur Belediye Başkanı Mehmet TÜRE MHP’de yeni dönem için adaylık başvurusunu yapmasının ardından basın mensupları ile Kısakahyaoğlu Konağında kahvaltılı basın toplantısında bir araya gelerek aday adaylığı başvurusuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türe’nin basın toplantısına hazırlıklı geldiği tavrından ve açıklamalarından net olarak ortaya çıktı. Porjeksiyon ile gazeteciler yaptığı tüm çalışma ve etkinlikleri Video gösteri olarak izletti.  TÜRE, adaylık başvurusuna ilişkin MHP ilçe teşkilatı tarafından kendisine verilen alındı belgesini ve basın toplantısı metnini gazetecilere dağıtırdı. Basın toplantısı metnini dijital ortamda CD ile basın mensuplarına verdi.

 

Gayet neşeli bir ortamda basın toplantısının ardından açık yüreklilik ve samimiyetle bütün sorulara cevap vereceğini belirten Anamur Belediye Başkanı Mehmet TÜRE gazeteciler zaman zaman şakalar yapmayı da ihmal etmedi. Gelen sorulara kesin, açı net cevaplar verdi.

Türe’nin siyah bir takım giydiği ve kravat taktığı, eşini de yanına aldığı görüldü.

Anamur’da bulunan yazılı ve görsel basının tüm temsilcilerinin kahvaltılı basın toplantısında yer aldıkları görüldü.

-Anamur’a ilk gelip aday olduğum süreçte beni hiç kimse tanımıyordu. Ancak Anamurlu biz kabul etti, bağrına bastı, bize güvendi. Biz de Anamur sevdalısı olarak onları mahcup etmedik. Gayretle hiç durmadan çalıştık. 1. Dönem için planladığımız ve açıkladığımız projelerimizin yüzde 80-90’nını hayata geçirdik. Ancak; Hayal ettiğimiz ve gelecek için planladığımız projelerimizin ancak %20’sini birinci dönemde gerçekleştirebildik.

-Burhanettin Başkan bizim yol arkadaşımız. Büyükşehir belediye başkanı olacağına inancımız tamdır. Onunla 2. Dönemizde  iyi çalışacağımıza inanıyorum.

 

-Teşkilatımla şu an için hiçbir problemim yok. Geçmişte sıkıntı yaşamadım diyemem. Partimizin, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçelinin Anamur’daki temsilcisi Sayın Adnan GÜBBÜK’dür. Ben partimin v e sayın ilçe başkanım Adnan GÜBBÜK’ün emrindeyim.

-Sıkıntı lar yaşadım. Muhalefet belediyesi olmanın, kaynakların yetersiz oluşunun, iktidar baskısı nın ve heran belediye müfettiş ağırlamanın sıkıntılarını yaşadım. Ancak belli etmedim. Eşimle bile paylaşmadan Anamur için çalıştım. Kendi öz kaynaklarımızı verimli bir şekilde kullanarak çeşitli hizmetleri gerçekleştirdim. Sıkıntıların üstünden gelmesini bildim. Anamur sevdamdan vazgeçmedim.

-Siyasi faaliyetler için ilçe başkanıma ve MHP’ye ancak hizmetler konusunda vatandaşlarımıza, Anamurlulara hesap veririm.

-29 Eylülde Anakara’da Arena’da gerçekleştirilen programda Anamur için ismimin açıklanmasını bekliyordum. Ancak genel başkanımız orada açıklamadı. Ancak 2 Kasım’da Kayseri aday tanıtım toplantısında ismimin Anamur Belediye Başkan adayı olarak açıklanmasını bekliyorum.

-Anamur’da şu an itibari ile 3 kamuoyu yoklaması yapıldı. Bunlar MHP tarafından yaptırıldı. Bu anketlerin her birinde 1. Sırada yer aldım. Yüzde ellinin üstünde Anamurluların destek verdiklerine inanıyorum.

 

-MHP Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin çeşitli açıklamalarında takip etmişseniz normal olarak mevcut belediye başkanının aday olmasının temel kriteri namuslu olmak, çalışkan olmak ve dürüst olmaktır. Mevcut belediye başkanı n yolsuzluğu, ahlaksızlığı yoksa ve çalışkansa mutlaka aday edilir.  Ben layık olduğuma inanıyorum.

-İlçe teşkilatıma evraklarımı eksiksiz olarak aday adaylık dosyamı verip, aday adaylık başvurumu yaptım. Dosyamı genel merkeze, genel başkanımıza değil, il teşkilatımıza değil, Anamur il teşkilatımıza yaptım.

-Bana devamlı soruyorlar ve sürekli hergün açıklama yapmamı istiyorlar. Aday olamazsanız aday olanı destekleyecek misiniz diye. Daha öncede açıkladım. Aday olamazsam Genel Başkanımız kimi aday gösterirse onunl a birlikte çalışacağım. Ancak sürekli bunun açıklanmasını istemek doğru değildir. Ben kendime güveniyorum ve aday olacağıma inanıyorum. Aday olamazsam demeyi kendime zul sayıyorum.

 

-Belediye başkanı olarak görev yaptığım 4,5 yıllık süreçte tarafsız, ayrımcılık yapmadan, görevimi yürütmeye çalıştım. Basın mensupları olarak siz buna şahitsiniz. Her siyasi partimize, her sivil toplum örgütüne belediyemizin kapılarını sonuna kadar açtım ve onlara hizmetlerde yardımcı oldu.  Görüyorsunuz ki rakip partilerin belediye başkan adaylarının afiş ve posterlerini itfaiyemiz asmaktadır.

-Siyaseten ayrım yapmadım, yaptırmayacağım. Benim için çalışanlar arasında da hizmet ve çalışmalar çok önemlidir.

-Aday olduğum takdirde yeni dönemde en iyi ekibi kuracağım. İkinci beş yılda 5 yıllık belediyelik tecrübemle en iyi ekibi kuracağım. Bizimle çalışma konusunda işbirliği yapanlar yola devam ederler. Ekibimin zayıflığını bazı konularda kabul ediyorum. Ancak yeni dönemde eğitilebilenler eğitilir, kendine çeki düzen verenler kalır. Eğitilemeyenleri değiştiririz ve yollarımız ayrılır.

-Anamur için radikal kararlar alacağım.

-Büyük bir ihtimalle önümüzdeki 30-31 Ekim tarihlerinde Anamur MHP adayı belli olacaktır. -Adaylık açıklamasının ardından hemen projelerimi hemen başlatmak istiyorum. Çok yakında sürpriz bir proje ile size bir müjde vereceğim. Şu aşamada değil ama önümüzdeki günlerde siz basın mensupları ile yeniden bir raya gelip Anamur için hayati öneme haiz projeyi açıklayacağım.

-Anamur halkının ve genel merkezimizin bana 5 yıl daha Anamur’a hizmet etmek için yetki vereceğine inanıyorum.

-Ben biliyorum ki Anamur halkı “Dere geçerken at değiştirilmez” diyecektir.

 

-Ören ve Çarıklar belediye binaları okul öncesi eğitimin yapılabileceği birer eğitim kurumu olarak projelendirilmiştir. Büyükşehire bağlı olarak bu beldelerimiz ve köylerimiz temel hizmetler konusunda en büyük desteği göreceklerdir. Temel sorunlar halledilecektir.

-Geçtiğimiz dönemde Ar-Ge kurdum. Ancak çok fazla proje üretemedi. Dolayısı ile Avrupa Birliği hibe fonlarından Anamur olarak yararlanamadık. Çok geniş ve yetkili bir proje birimi kurup, Anamurlu tüm genç beyinlerden yararlanarak yeni dönemde, Avrupa Birliğinin, bakanlıkların, valiliğin, büyükşehirin, Çukurova Kalkınma Ajansının tüm program ve imkânlarından en üst düzeyde yararlanacağız.

-Kaynak sorunu yaşamayacağız. Muhalefet belediyesi olduğumuz halde birçok esere imza atabildik. Yeni dönemler için kaynağı belli projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz.

-İki kardeş şehir uygulamamız yeni dönemde gerçekleşecek. Bu kardeş şehirlerden birisi KKTC’den olacak. Bir diğeri ise Türk Cumhuriyetlerinden bir şehir olacak.

 

-İçinde bulunduğumuz konağın tapusunu aldık. Karşıdaki küçük binanın tapusunu da aldık. Kanaldan gelen yolun önü açılıyor. Konak Atatürk bulvarından bakınca görünür hale gelecek. Boş kısmı ise konağın otoparkı olarak kullanacağız.

-Konak konusunda üretilen dedikodulara bakmayınız. Konak onarım projesi belediyemize aittir. Bizden kesilen vergilerin 450 milyar civarındaki kısmını biz yaptığımız proje ile Valiliğimizden geri alarak konak restorasyonunun gerçekleştirdik.

İkibuçuk saat süren basın toplantısı sonunda belediye hizmetlerinin anlatıldığı broşür ve içinde küçük promosyonların bulunduğu çantalar basın mensuplarına dağıtılarak toplantı sonlandırıldı.

Türe basın mensuplarını konak dışına kadar uğurladı.

Haber: Fatma ARIKAN-Anamur

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SİYASAL

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU Geçtiğimiz günlerde CHP’den istifa ederek İYİ partiye geçen Ahmet ARICAN, İYİ Partiden Yenişehir ilçesi b...

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI Mezitli İlçe Teşkilatının 19.01.2024 tarihi itibari ile görevden el çektirildiği yazılı bir tebligat yapılarak duyu...
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi