MEHMET TÜRE HANGİ HİZMETİ YAPMADI Kİ?-I


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazıları
Eklenme Tarihi: 11 ?ubat 2013
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 10:19
Site: gazete anamur
URL: http://www.gazeteanamur.com/yazar.asp?yaziID=961


Belediyeler, halka açılan ilk hizmet kapılarıdır.

İnsanlarımızın huzur bulmasında, mutlu olmasında, görev alanlarına giren yerlerin temiz olmasında, arabaları ile şehir içinde dolaşırken rahat olunmasında, her türlü temizliğin ve vücut ihtiyacımızın başı kabul edilen sularımızın evlerimize ulaşmasında, her hangi bir felâkete maruz kaldığımız zaman yardımımıza koşmasında… Ve daha nice işlerimizin yürümesinde ilk müracaat kapımızdır belediye.

Mutlaka görev yapan her belediye başkanımız ve ekibi bir şeyler yapmıştır. Taşı taş üstüne koyandan ALLAH razı olsun.

Ben, 1985 yılından bu yana Anamur Belediyesinde görev almış bütün başkanları çok iyi tanıyorum. Zamanın şartlarına göre başarılı bulduklarım, başarısız bulduklarım var. Fakat şunu samimiyetimle belirtmek isterim ki: Belediyemizin son üç başkanı yaptıkları hizmetlerini artırarak sürdürmüşlerdir Sayın Süreyya Çelik’in hizmetlerini ve çalışmalarını inkâr etmek günah işlemek olur. Bu gün Onun yaptırdığı Anamur’a hizmet eden belediye binasını küçümsemek mümkün değildir. Suphi ALP Başkanın için de aynı cümleleri söylemek doğrusudur. İskele’deki yapmış olduğu güzel parkı tabiatla denizin cümbüş ettiği bir dinlenme yerdir. Tüm başkanlar için ALLAH’IM ölenlere rahmet eylesin, sağ olanlara da sağlıklı ve hayırlı ömür nasip etsin.

Şimdi başlığımıza da uygun olarak şu andaki Belediye Başkanımız Mehmet Türe’nin hakkını teslim etmek gerekirse göreve başladığı ilk günden beri bütün gücünü, imkânını, enerjisini, bilgisini, ilgisini, sevdasını ortaya koyarak gayretli çalıştığı, aralıksız çalıştığı, gücünün çok ama çok üstünde bir performans sergilediği gözlerden kaçmamalıdır.

Malum ki mevcut iktidar kendisinden olmayan hangi yetkili olursa, hangi rütbeli olursa, hangi başarılı insan olursa nimetlerinden faydalandırmadığı gibi, kendinden olmayan belediye başkanlarının da paralelinde değil, zıddında durdu, bizim belediyemiz de iktidar nimetlerinden faydalanamadı. Benim anlayışıma ters, ama belki de siyasetin doğası budur demek istiyorum, fakat kabullenemiyorum. Biz, Ayrıca Anamur nüfusunun altlara çekilerek iller Bankasından alınan yardımın beş yılda 10 trilyon lira verilmemesini, hal gelirlerinin de bir trilyondan nerede ise sıfır değere kadar azaltılmasını değerlendirmeye aldığımız zaman Sayın MEHMET TÜRE’nin başarı yüzdesinin daha da çok yukarılarda olduğunu görmek hiçte zor olmayacaktır. MEHMET TÜRE Başkan: Mütevazı kişiliği, güler yüzlü davranışı, siyasi olmayan hizmetleri ile tüm Anamurluları hatta Anamur dışından olanları bile oy versin vermesin ayrı tutmadan kucaklamaya çalışmıştır.

Başkan Mehmet Türe, fırsatını buldukça ulaşabileceği köylere de giderek köylülerle kucaklaşmış, onların dertlerini de dinleyerek kanuni sınırlar dâhilinde yapabileceği hizmetleri oralara da götürmeye çalışmıştır.

Tabi ki şartlar icabı her gelenin, her dediği olmamış olabilir. Şahsen benim için de olumsuz sonuçlar oldu. Benim de işsiz olan iki çocuğumdan birisi bile işe alınmadı. Ben, benim çocuk niye alınmadı, benim dediğim niye olmadı diye hiçbir zaman kırılmadım, darılmadım. Alınacak açık bir iş yeri vardı da benim çocuk işe alınmadı mı? Onun için benim çocuk niye alınmadı, benim hanım niye belediyeye girmedi? Ben neden ilk giren değilim? Benim çocuk neden bir masa başında değil de falan yerde çalışıyor ve benim eşimi neden şuradan aldı da şuraya verdi, şu benim menfaatimi ilgilendiren iş neden olmadı?.. gibi kişisel düşünceli ve menfaat sebepli hayıflanmalara veya serzenişlere yer verilmemelidir. Bakıyorum ki işe girenin derdi bir ayrı, girmeyenin derdi daha bir ayrı. Önemli olan Anamur’da yapılması gereken işlerin yerinde ve zamanında yapılması ve topluma hizmet edilmesidir. Sayın Başkan da zaten bu konularda oldukça duyarlı ve kesin kararlıdır. En yakın bir akrabasının büyük masraflarla kaçak olarak yapmış olduğu evi hiç tereddütsüz yıkması ve kendinden vazgeçilmez olarak bilinen kişileri bile belediyeden ve işten atması bu cümlelerimin delilleridir.

Belediye Başkanımız imkânı olsa tüm ihtiyaçlara cevap vermek arzusundadır. Ancak gücünün üstünde olan bir işi de yapmasının mümkün değil olduğunu biz Anamurluların bilmesi gerekir.

Anamur Belediyesi güler yüzlü, tatlı dilli Başkanı ve personeli ile herkesi kucaklamaya, çalışmaktadır. Anamur Belediyesinin Toplantı Salonunun tüm siyasi partiler de dâhil Anamurluların hizmetine sunulmuş olması Başkan Türe’nin herkese eşit mesafede olduğunun bir göstergesidir. Mehmet Türe bir parti amblemi altında başkan olmuştur ama hizmetlerinde asla partici olmamıştır. Kimin cenazesi varsa salın bir tarafından tutmasını ve başınız sağ olsun demesini, kimin kuranı ve mevlidi varsa ALLAH hayrını kabul etsin demesini, kimin düğünü varsa ALLAH bir yastıkta kocatsın demesini, ne zaman EZAN okunursa caminin yolunu tutmasını, bilen ve eksiksiz takip eden; çocukları seven, yaşlıları sayan, sevgide ve saygıda kusursuz bir kişilik sahibidir. Bu özelliklerini başkanlık sıfatında da görmek mümkündür.

Şahsen ben,  Sayın Başkanımızın yapmış olduğu hizmetleri sayfalarca yazsam bitiremem. Hatta Mehmet Türe’nin  Anamur Belediyesi olarak yapmış oldukları bir ilkler sırası hizmetlerini bile sıralamaya alsam bilgi sayarımın tuşlarını defalarca kullanmam gerek.Askere gidenlere yapılan uğurlama töreni, geri dönüşüm tesisi projeleri, Hanım Eli İhtiyaç Bankası, mehter takımı oluşturulması, otuz gün süreli Ramazan ayı şenlikleri, mısır satımı için modern araçların satıcılara tahsis edilmesi, düğün ve cenazelerde yapılan hizmetler, içerisinde üç tane sinemanın, 92 tane iş yerinin bulunduğu, 200 kişiyi istihdam edecek Sür Yapı denen büyük bir bina ile birlikte aynı büyüklükte bir çok büyük yeni binaların Anamurlular için hizmete hazırlanmakta olması, bir adet sahil  temizleme aracı alınması, bordür boya aracının alınması, engeline göre engellilere ve ailelere araç temin edilmesi, Azı Tepe’ye yapılan yamaç paraşütü pisti, herkesi ve özellikle kullananları çok memnun eden on tane ses cihazlarının hizmete sunulması, dijital su saatlerine geçilmesi, karate, tekvando, voleybol kulüplerinin kurulması,  Anamur’daki bazı tarihi eserlerin aslına uygun olarak yenilenmesi ve müze haline getirilmesi, toplu taşımada Anamur Kart’a geçilmesi,kültür sanat ve gençlik merkezi açılması, Anamur’a  güzel bir üst geçit kazandırılması, Almanya’nın Bingen Belediyesi ile kardeş şehir olunması,cadde ve sokakları süpürme aracı alınması, hemen hemen her hafta  bir köye giderek  köylülerin dertlerinin dinlenmesi, parkomat cihazları ile oto park sistemine geçilmesi ve bu  yolla 50-60 kişiye iş imkânı sağlanması, bank üretim atölyesi kurularak 2000 civarında üretilen bankların sadece şehir içi değil, köylere kadar dağıtılması, sahilde 10-15 tane büfenin belli aralıklarla hizmete girmesi, daha da önemlisi ANAMUR SPOR’UN ilk defa 22 maçta 22 galibiyetle rekor kırması, Anamur Belediyesinde ALO 153 Danışma ve Müracaat Masası kurulması…vb gibi daha bir çok hizmetler sadece Mehmet Türe zamanında Anamurlulara yapılan  ilk hizmetlerdendir.

Mehmet Türe Başkanın: “SÖZ VERDİĞİM HİZMETLERİN %80’İNİ YAPTIM, AMA HAYALİMDEKİ HİZMETLERİN ANCAK %20’SİNİ YAPABİLDİM” demesi, iş imkânı sağlayacak yatırımcıların önünü açarak Bozdoğan’da 1200 yataklı bir otel ile yine beş yıldızlı bir başka otel için 1500-2000 kişiyi istihdam etmek için çalışmalar yapması onun hizmette sınırsız düşündüğünün göstergesidir.

Onun için diyorum ki: “AYNASI İŞTİR KİŞİNİN LÂFA BAKILMAZ.”

Başkanı Serbest bırakalım, Anamur’a hizmet etsin.

 

          Not: Devamı gelecek yazımda. 

MUSTAF KAYA