BİR CUMHURİYET BAYRAMININ ARDINDAN


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazıları
Eklenme Tarihi: 31 Ekim 2012
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 15:00
Site: gazete anamur
URL: http://www.gazeteanamur.com/yazar.asp?yaziID=706


Cumhuriyetimizin 89. Yıldönümü iki ayrı değil, ayrışmış duruşlar da değil, saflaşmış gruplarla kutlandı.

 

Birinci grup Halk’ dı, çok uzun zamandan beri pek çok Cumhuriyet ve onun değerleri, kazanımları,  elinden alınmış yalan, riya, aldatı kapsamlı propaganda - ajitasyon uyutuşuyla uyutulan halk, Cumhuriyet bayramı öncesine gelirken bir de baktı ki Cumhuriyet kazanımlarına dair elinde kalan son değerimiz olan bayramımız da elinden alınıyor.

 

Cumhuriyet Bayramını kutlamak icazet ve izin dışında illegalite ve illegal suç kapsamına giriyor.

 

İkinci grup mu, onlar tören alanları ve kapalı mekânlarda egemen – elitist bir hava içinde cumhursuzlaştırılarak içi boşaltılmış bir bayramı kutsayarak kutluyorlar.

 

Halk eline bayrağı ve Türkiye Cumhuriyetinin kurtarıcı kurucusu ATATÜRK resmini alarak bayramını kutlamaya çıktı diye illegal örgüt mensubu olmakla suçlanıyor, Cumhuriyetin polisi önlerine çıkarılıp gaz ve su sıktırılıyor; ama Habur’dan  “ben pkk’ lıyım liderimiz Apo’nun direktifleri ile buraya geldim pişman değilim” diyenlerin şov yapmaları ileri demokrasi gereği sayılıyor.

 

Yapmayın beyler bu halk “İdraki-bi idrak” değil, eğer seslenmedi şimdiye kadar sesini çıkarmadı ise bu plana göre politika yapanlara göre inandıkları için değil, bu gidişin iç savaş ve ülkenin bölünmesine doğru gittiği endişesini taşımalarındandır.

 

Halkımızın sağduyusunu ve onun sabır taşını çatlatacak sabrını daha fazla zorlamayın. Oraya girişiniz ve orada duruşunuz kendinize göre bir doğru, kendinize göre bir yönetim biçimini yani halka rağmen halksız bir yönetim biçimini halka dayatmak değil halk için dolayısıyla hak için bir yönetim biçimi ve politikayı egemen kılmaktır.

 

Durun… Düşünün ve kendinize gelin.

 

Yaşar ALICI