Anamur Sedirden haber var


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazıları
Eklenme Tarihi: 13 Eyl?l 2012
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 18:18
Site: gazete anamur
URL: http://www.gazeteanamur.com/yazar.asp?yaziID=591


                                            

 

            Anamur Sedir Dergisi uzun bir sessizlik ve bekleyişten sonra nihayet geçtiğimiz Ocak ayında www.anamursedir.com adıyla internet ortamında  yayınlanmaya ve ufkumuzu aydınlatmaya yeniden başladı. Anamur Sedir Dergisinin ilk kuruluşuna da vardık, şimdi de köşe yazılarımızla destek vermeye devam ediyoruz. Elbette bizim gibi Anamur Sedir’de yazan, görüş ve düşünceleri ile Anamur’a bir şeyler katmaya çalışan çok sayıda arkadaşımız var.

Anamur Sedir’in geçmişten günümüze yaşaması ve yaşatılmasında eğitimci yazar Çınar Arıkan Hocamın katkıları çok büyük. Eğer Çınar Hocam olmasaydı Anamur Sedir tekrar ayağa kalkamaz, yayın dünyasında yerini alamazdı. Çınar Beyin ilgilendiği yayın sadece www.anamursedir.com değil. Anamur’un referans bilgi kaynaklarından biri olan www.anamurunsesi.com ve www.gazeteanamur.com siteleri de onun çaba ve gayretleri ile yayın hayatına devam ediyor. 

Anamur hakkında merak ettiğimiz ne varsa www.google.com.tr arama motoruna yazıyorsunuz, karşınıza ilk çıkacak site www.anamurunsesi.com’dur. İsterseniz bunu siz de benim gibi deneyip anlayabilirsiniz. Anamur Sedir Dergisi yazar ve çizerleri geçtiğimiz Pazar yani 9 Eylül 2012 günü Anamur’un cazibe merkezlerinden biri haline gelen Cumhuriyet Meydanındaki Meydan Cafe’de bir araya gelip sohbet edip, Anamur Sedir için neler yapılabileceğini konuşup kararlaştırdılar. Meydan’da bir araya gelen Anamur Sedir sevdalıları ilk olarak Ocak ayında bir hatıra sayı çıkarmayı planlamışlar. Uzun yıllardan sonra Anamur Sedir’in yılda bir defa bile olsa tekrar basılı hale gelip okuyucusuyla bulaşacak olması çok hoş bir şey olacak. Alınan bu kararı tebrik ediyor ve alkışlıyorum.

Daha önce Yenilikçi Demokratlar grubunun bir toplantısında da gündeme gelmişti. Anamur Belediyesi tarafından restore edilen Kısakahyaoğlu Konağının bir eğitim, kültür ve sosyal hareket merkezi olması, en azından bir kent müzesi haline getirilmesi dile getirildi. Ancak restore edilen bu konağın değerlendirilmesi konusunda Anamur Belediyesinin farklı şeyler düşündüğü anlaşılıyor. Zira özel veya tüzel bir kişiye kiralanması için ihale açılmış bulunuyor. Demek ki, Anamur Belediyesi de günün modasına uymuş ve elinde avucunda ne varsa onu paraya çevirmeye çalışıyor. Belediye meclisinde alınan bu karar bize göre çok yanlış oldu. Bakalım bizleri yönetenler, her şeyin para demek olmadığını ne zaman anlayacaklar.

Sohbet programına Anamurlu Sanat Tarihçisi Vehbi Uysal da katılmıştı. Vehbi Beyin çok ilginç fikirleri ve düşünceleri var. Mesela Vakıfbank Atatürk İlköğretim Okulu yakınlarındaki Hakkı Efendi Konağının ve Örendeki Ali Efendi Konağının Anamur tarihi ve kültürü bakımından çok daha önemli olduğu ve şimdi restore edilen konaktan önce kurtarılması gerektiğini vurguladı. Birkaç defa Nasrettin’deki tarihi konağın yakınlarından geçmiş ve acınacak durumu içimizi sızlatmıştı. Demek ki şehir merkezindeki Hakkı Efendi konağı da bir kadar önemli imiş.

Toplantıdan sonra “Anamur’da Dinlence” adlı ve Osman Korkmaz Karamanoğlu tarafından kaleme alınan bir kitap elime geçti. Daha şimdiden yarısını okuyup bitirdim. Anamur ve çevresini adım adım anlatıyor. Siz de zevkle okuyacak, bilmediklerinizi öğrenecek, bildiğiniz yerleri hatırlayıp, daha da seveceksiniz.