ANNELER ELBETTE MELEKTİR


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazıları
Eklenme Tarihi: 12 May?s 2019
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 04:56
Site: gazete anamur
URL: http://www.gazeteanamur.com/yazar.asp?yaziID=3245


                           ANNELER ELBETTE MELEKTİR

 

Anne, dünyada karşılık beklemeden BÖREK yapan tek insandır. Karşılıksız SEVGİNİN ete kemiğe bürünmüş halidir! Ne kadar üzsen de, kızdırsan da ON DAKİKA sonra seni affeden ZARİF BİR MEMELİ türüdür. Yağlı bile olsa TİKSİNMEDEN evladının saçlarını okşayan, kucağına yatırıp, ÖPÜP-KOKLAYAN tek varlıktır, MELEĞİN SÜT VEREBİLENİDİR.

 

Yarasın diye, muhallebinin içine ciğer ezip çocuğuna yediren MANYAKLIK derecesinde yaratıcıdır. Yemek yemekte nazlanan çocuğun dikkatini çekmek için elindeki tencere-tavalarla şaklabanlık yapabilen kişidir. O, kafayı çocuklarıyla bozmuş, GÖBEK bağı kopsa da YÜREK bağı asla kopmayan, sevgi dolu fedakâr insan DİŞİSİDİR. Bulaşık, ütü ve sair işleri yaparken bile otomatik olarak ÇENE çalan, kendi kendine KONUŞAN, kadın DIRDIRI denen mereti erkeklere daha minnacıkken belletendir.

 

Yemek uzmanı, düzen insanı, bilgili, kültürlü her şeyi bilen ŞAHSİYETTİR,  ciğerparelerini yol tarafından değil, kaldırım tarafından yürütendir.

 

Dizi dizi İNCİDİR lakin yeri geldiğinde de LAF SOKMA dalında BİRİNCİDİR. Sevgiliden ayrılma haberi verildiğinde: “ Amaaan ben sana daha GÜZELİNİ bulurum!” diyebilen KOMİK bir karakterdir.

 

“Oğlum aradım yoktun. Bende mesaj atayım sana dedim. Gelince beni mutlaka ara emi aslan koçum. O karda-kışta şapkasız sakın dışarı çıkma; KARA BÖRÜLCEM öptüm seni annen!” şeklinde mesajlar atabilen, teknolojiyi ısrarla reddeden, kabullenmeyen, kafasına göre takılan, kafasına göre yorumlayan BİLİŞİM DÜŞMANIDIR.

 

Ama dünyanın en güzel kucağına sahip, en güzel kokan, harikulade bir varlıktır. Olmadık yer ve zamanlarda, “ İyi ki doğurmuşum ulen seni!” diyen ve benim hatırıma anlamasa da sevmese de Rıcky MARTİN dinleyen bir SABIR AĞACIDIR. Evlatlarını asla ayırmayan, aynı zamanda da birbirinden koruyan GÜÇ ABİDESİDİR. Evde bir yere uzandığınız zaman, orada temizlik yapacağı tutan, temizlik konusunda kayışı kopardığından temizlikçi gelecek diye evi temizleyen BALANS AYARI kaçmış TEMİZLİK tutkunudur.

 

Babaların öfkesine, babaların kızmasına karşı evlatlarına ÇİN SEDDİ’dir, ne kızanı darıltır, ne yavrularını. Bir amortisör gibidir, bütün darbeleri absorbe eder, emer! (Bence bu çok önemli.)

 

Mutfakta yaşayan, evde herkesi idare eden bir garip ve enteresan CANLI TÜRÜDÜR. Sevginin güçlerini birleştirdiği sonsuz BAKİREDİR!!Oğlunun DAMAT-Kızının GELİN olduğunu görünce, çoğu mezun olunca, çocuğu gol atınca, çocuğu hasta olunca, çocuğu askere gidince, asmalı konağı seyredince, dolar yükselince velhasıl buna benzer bir sürü şeye ağlayabilen, bu yazıyı okurken duygulanıp gözpınarları dolabilen, ağlamaya meyilli bir yapısı olan DUYGU PINARIDIR.

 

Uzakta olsa da yakın hissedilen, canı hep istenen, asla vazgeçilmeyen, dizinin dibinde olmak istenen, evlatlarının varlığına kendini armağan edebilen: ISLAK-KURU ama heeeeep duygulu tek yaratık modelidir.

 

İşte O, kadındır!!

 

İşte o kadın “ANNE” dir!

 

Onun için de, “Cennet ANALARIN ayakları altındadır.”   Bütün anneler elbette melektir.

 

Başta rahmetli ANAM ile kayınvalidem olmak üzere sevgilim Eşim, canım kızım, biricik bacım, değerli gelinlerim, gelinlerimiz, yeğenlerim, bütün tanıdık ve tanımadık anaların, şehit analarının anneler gününü kutluyor; esenlik ve gönüllerince yıllar diliyorum. Umarım hep arzu ettikleri gibi olur hayat!

 

Esen kalınız.

 

Nazım PEKER