AFRİN HAREKATI VE ARAP DÜNYASI


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazıları
Eklenme Tarihi: 31 Ocak 2018
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 12:51
Site: gazete anamur
URL: http://www.gazeteanamur.com/yazar.asp?yaziID=3074


           AFRİN HAREKÂTI VE ARAP DÜNYASI

 

Ben demedim, Osmanlı’dan kalma; “Ne Şam’ın şekeri ne Arap’ın yüzü” sözünü hatırlayıverdim birden.

 

Bizler, Araplar Türk’e şaşı bakar, nankördür derken kimileri, “Araplar bizi arkadan vurdu, sözü aldatmacadır. Araplar bize asla ihanet etmemişler” diye yırtınıyordu.

 

Filistin için ağıtlar yakıp, yardım da yarışmaktaydılar. Mavi Marmara olayını niçin yaşamıştık unuttuk mu?

 

Türk Ordusu, Türkiye’nin bekası için Suriye’de Afrin’e: Pyd, Ypg ve diğer terör unsurlarına karşı bir harekât başlattı, bugün 12. Gününde. Hangi Arap ülkesi Filistin dâhil, “Biz Türkiye’nin yanındayız, Türkiye bu harekâtında sonuna kadar haklıdır” diyebildi?

 

Gardaş Azerbaycan, “Olası bir savaşta Azerbeycan silahlı kuvvetlerimiz topçu ve füze birliklerimiz, Türkiye sınırında hazır bekleyecek” demedi mi adam gibi?

 

 

Üstüne üstlük Birleşik Arap Emirliklerinden hoş olmayan homurtular gelirken; salı günü de Arap Birliği, Türkiye’nin AFRİN’de uluslararası hakları çerçevesinde yürüttüğü operasyonu, “ENDİŞE VERİCİ” bulduğunu dünya kamuoyuna açıkladı.

 

Ey Türk! Ey Müslüman! İnanabiliyor musunuz, Arap kardeşlerimiz(!) bu operasyonu: “ENDİŞE VERİCİ” bulmuşlar.

 

Ey cemaatler, ey tarikat mensupları şeyh ve yöneticileri duydunuz mu, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin haklı gerekçelerle yapmak zorunda kaldığı ve şanlı TSK’nın başarıyla yürüttüğü bu operasyonu, din kardeşiniz Araplar: “ENDİŞE VERİCİ” bulmuşlar.

 

Allah rızası için, iki çift sözünüz yok mu?

 

Oysa Ortadoğu’da yıllardır ABD. Rus, İngiliz, Fransız ve diğer ecnebi ülkelerin askerleri cirit atmıyorlar mı? Arap yöneticiler, hac işaretli bu askerleri görmüyorlar mı?

 

Ne ilginçtir ki, Arap ülkeleri, Müslüman Türk Mehmetçikten duyduğu endişe ve rahatsızlığı ecnebi askerlerden duymuyor!..

 

“Araplar kardeşimizdir, mazlum Filistin diye yırtınanlar” ne diyorsunuz?

 

Yoksa diyorum; Türk ve Müslüman Mehmetçiğe ecnebi ülke üniforması giydirip öyle mi operasyona başlatsaydık?

 

Öyle ya! Din kardeşlerimiz(!) endişe duymuşlar, rahatsız olmuşlar.

 

Din kardeşlerimizi (!) rahatsız etmemek, endişelendirmemek için bunu yapsak daha mı iyi olurdu?

 

Ey Arap seviciler,  ben çok rahatsız oldum bu endişeden. Sizler nasılsınız? Mehmetçik sen, ben ve biz için canı ve kanı pahasına Afrin’de terör unsurlarına karşı mücadele ederken, bizler Arap seviciliğine devam mı diyelim, yoksa uyanıp ne oluyor, bu ne densizlik mi diyelim?

 

Bu iyiliksever millet, “Türkün Türk’ten başka dostu yoktur” sözünü; Arapların Birinci Dünya Savaşı’nda Türklere ve askerlerimize yaptıkları kalleşlik üzerine söylemiştir.

 

Ey ulu Tanrım; 'Sen bu asil milletin yâr ve yardımcısı ol!  Şanlı ordumuzu karada, denizde, havada her yerde her zaman muzaffer eyle, destanlarına destanlar eklemeyi nasip eyle.'

 

Ne mutlu Türküm diyene!

 

Esen kalınız.

 

Nazım PEKER