Özlem bitiyor, huzurevi inşaatı başlıyor…


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazıları
Eklenme Tarihi: 31 May?s 2017
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 18:30
Site: gazete anamur
URL: http://www.gazeteanamur.com/yazar.asp?yaziID=2984


                  Özlem bitiyor, huzurevi inşaatı başlıyor…

 

Bir soru ile başlayalım. Yürümeyi sever misiniz? Ben çok severim. Çarşıda, pazarda cadde ve sokakta yürürken ilginç kişi ve olaylarla karşılaşırız. Bu karşılaşmalarda meydana gelen gelişmeleri takip eder, bilgi sahibi olmaya çalışırız.

 

Geçtiğimiz günlerde dolaşırken reklam ve ilan panolarında, özel bir okulun açılışı ile ilgili bir reklam afişi dikkatimi çekti. “Özlem bitiyor” demişler.

 

Evet, gerçekten özlem bitiyor ve Anamur yaşlı bakım ve huzurevine kavuşuyor.  Anamur ve Bozyazı halkı için, bölge insanı için bir huzurevi ve yaşlı bakımevine sahip olmak yılların özlemi ve hüzünlü bir aşk hikâyesiydi.  Kendini bu konuya adamış üç-beş kişinin çok uzun yıllara dayanan, yorucu çaba ve gayretlerinin sonucu olarak nihayet  “Anamur Huzurevinin inşaatı başlıyor.

 

25 Mayıs 2017 Perşembe günü, saat 16.00’da başlayacak temel atma törenlerine katılmak üzere yola koyulduk. Anamur Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Anıtını merkez kabul edecek olursak. Atanur Bal Pazaryerini geçip, kuzeye doğru yöneldik. Bir süre yürüdükten sonra Esentepe Mahallesindeki küçük bir kavşakla karşılaştık. Kuzeye doğru devam ettik. Halk arasında bu yola “Mağara yolu” da diyorlar. Yolun ormana ulaştığı yerden batıya yöneldik. Yaklaşık 300-500 metre sonra törenlerin yapılacağı, iş makineleri ile düzeltilmiş tepeliğe ulaştık.

 

İnşaat sorumlularının ifadesine göre, deniz seviyesinden 150 yüksekte, 8400 metrekarelik bir alanda yükselecek, 3 katlı Anamur Huzurevinde, içinde tuvaleti, banyosu bulunan 100 oda yer alacak. Merkezi sistemle ısıtılacak tesiste, ibadet yeri, sağlık odaları, mutfak, kafeterya, yemek salonu, hobi odaları ve sosyal alanlar bulunacak.

 

Kuzeyi orman, güneyi deniz, doğusu ve batısı Anamur’un doğal manzarası ile Anamur Huzurevi için çok güzel bir alan seçilmiş. Tören alanında dolaşırken kendimizi rahatlamış hissettik. Sanırım Anamur Belediyesi tarafından Top Beleninde (Atatepe) yapımı düşünülen sosyal tesisler de yapılırsa aynı duyguyu orada da yaşamak mümkün olacak.

 

 İnsan şu manzarayı, doğal ortamı gördükten sonra, şehrin bu çevrelere neden yerleşmediğini sormadan edemiyor. Bakıyorsunuz bahçe içindeki bir katlı, iki katlı müstakil evler yıkılıyor, çok katlı binalar yükseliyor. Verimli ovalık ve düz arazilerde binaların yükselmesi, yerleşime açılması,  ne kadar yanlış. Ama bunu kime anlatırsın? Ne yazık ki, ülkemizin pek çok yerinde olduğu gibi Anamur’da da betonlaşma ve çirkin yapılaşma, furyası almış başını gidiyor. Yılda birkaç kez ürün alınabilecek araziler, betona ve arazi rantına kurban ediliyor.

 

Akarca Mahallesindeki inşaat alanında düzenlenen temel atma töreninde bir konuşma yapan Anamur Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Vakfı Başkanı Tuğrul Ayhan, “Sizlerin sayesinde 10 yıldan beri hayalini kurduğumuz Anamur Huzurevi’nin temelini atıyoruz.

 

Siyasi otoritenin ve Anamur Belediyesi’nin desteği ile açılışını da yapmak nasip olur inşallah. Anamur Huzurevi hiç kimsenin değil, sadece Anamurlunundur. Büyük zorlukları aşarak bir yıllık uğraş sonucunda vakfımızı kurduk. Tarafsız, partiler üstü hizmet vereceğiz. Projemizi tamamlamak için sizlerden, siyasetçilerden ve sivil toplum kuruluşlarından destek bekliyoruz” dedi.

 

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe de Huzurevi’nin birçok ilçenin, ilin hayal edip hayata geçiremediği, yaptırıp devamını getiremediği bir proje olduğunu belirterek, “Ama biz Anamurlular olarak önce bu projeyi hayata geçireceğiz sonra da yaşatacağız” dedi.

 

Bu konuda bizim de temennimiz maddi durumu iyi olan kişi ve ailelerin bu ve benzeri tesislere daha fazla destek vermeleridir. Anamur Huzurevi temel atma törenleri öncesi ve sonrasında birçok kişiyle görüştük. Yapılacak bu tesisin elimizden uçup gitmesinden endişeliler. Anamur Huzurevi Anamur’a ve Anamurlulara hizmet vermeli. Başka bölge veya ülke insanları için başka çözümler bulunabilir.  

 

Böyle önemli ve hayırlı bir hizmet için çaba harcayan, elini taşın altına koyan herkese en samimi duygularımızla teşekkür etmek isteriz.

 

Hoşça kalın.