KIRŞEHİR BELEDİYESİNDEN TARİHİ ADIM


Açıklama: Kırşehir Belediyesi, her yıl 24 Nisan'da Ermenilerce yeniden ısıtılarak dünya komuoyuna sunulan "Soykırım İddidalarına" karşı tarihi bir adım atacak.
Kategori: SİYASAL
Eklenme Tarihi: 03 May?s 2017
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 18:27
Site: gazete anamur
URL: http://www.gazeteanamur.com/haber_detay.asp?haberID=2972


                           KIRŞEHİR BELEDİYESİNDEN TARİHİ ADIM
 

Kırşehir Belediyesi, her yıl 24 Nisan’da Ermenilerce yeniden ısıtılarak dünya komuoyuna sunulan “Soykırım İddidalarına” karşı tarihi bir adım atacak.

Karabağ Savaşı Gazisi ve “Azerbaycan Bayrağı Madalyası” sahibi İbad Hüseynli’nin adını Kırşehir’de bir sokağa verildi.

         

Bilindiği gibi İbad Hüseynli, Karabağ Savaşın’da büyük kahramanlıklar göstermiş, kurduğu gönüllü birliklerle düşman cephesinin gerilerine sızarak Ermenilere ağır zayiatlar verdirmişti. İbad Hüseynli düzenlediği bir operasyonla, Karabağ’daki Ermeni Ordusunun komutanı ve Fransa’daki Orly Katliamı sanığı Monte Melkonyan’ı da etkisiz hale getirmiş; Haydar Aliyev tarafından “Azerbaycan Bayrağı Madalyası” ile ödüllendirilmişti. İşte bu Azerbaycanlı Milli kahramanın adı Kırşehir’de bir sokağa veriliyor.

 

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin öncülüğünde Belediye Meclisi’nin aldığı karar gereğince, Azerbaycanlı Kahraman İbad Hüseynli’nin adı verilen sokağın açılışı, 4 Mayıs 2017 tarihinde saat 15:30’da yapılacak.