TÜRKAV İstiklal Marşı Yarışmanın Final Gecesini Yaptı


Açıklama: "İstiklal Marşı'nı Ezbere Güzel Okuma Yarışması" 11 Mart 2017 Cumartesi akşam saat 19.30'da Anamur Belediyesi Kaşdişlen Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan final yarışmasıyla ödülleri sahiplerini buldu.
Kategori: ANAMUR
Eklenme Tarihi: 14 Mart 2017
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 23:45
Site: gazete anamur
URL: http://www.gazeteanamur.com/haber_detay.asp?haberID=2946


       TÜRKAV İstiklal Marşı Yarışmanın Final Gecesini Yaptı

 
  

“İstiklal  Marşı'nı Ezbere Güzel Okuma Yarışması’nın” kazananları belli oldu.

 

TÜRKAV Anamur şubesi tarafından, 1921 Yılında Şanlı Bayrağımızın ve Kahraman Türk Milletimizin simgesi olan, Milli Şaiirimiz M.AKİF ERSOY`un yazdığı, İstiklal Marşı`nın Milli Marş olarak TBMM`de kabulünün 96.yıl dönümü münasebetiyle;  Hem Milli Şairimiz M.AKİF ERSOY`u   anmak hem de Ortaöğretim ve Lise düzeyinde öğrenim gören öğrencilerin milli şuuru geliştirmek için bu yıl üçüncüsü düzenlenen “İstiklal Marşı'nı Ezbere Güzel Okuma Yarışması”  11 Mart 2017 Cumartesi akşam saat 19.30’’da Anamur Belediyesi Kaşdişlen Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan final yarışmasıyla ödülleri sahiplerini buldu.

                    

www.gazeteanamur.com 

 

Sunumunu Türkav Anamur Şube Başkan Yrd. A.Kadir GÜMÜŞ’ün yaptığı program, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan gecede TÜRKAV Anamur Şube Başkanı Mehmet Gümüş'ün açılış konuşmasıyla devam etti.

 
                                    

 

Gümüş,  salondakileri, selamlayarak başladığı konuşmasında İstiklal Marşı'nın özelliklerinden bahsetti.

 

 

 

Türkav Başkanı Gümüş; “ İstiklal Marşımızın tamamına baktığımız zaman eser bir hava var. İstiklal Marşı'nda kahraman ordumuzla milletimizin ne kadar özdeşliğini ve iç içe olduğunu görüyoruz. Öyle ya Ordu ve milletin bütünleşmesi, bütün dünya iyi bilir ki bizde en güzel şekliyle mevcuttur. Bu yüzden merhum Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı'nı Kahraman orduya İthaf etmiştir. Ama onun  nezdinde Türk milletine seslenmiştir. Sizlerde bilirsiniz ki; her insanın bir alt şuuru vardır.  İnsanların da  kavimlerin  de bir alt şuuru vardır.  Eskiler buna mahşeri Vicdan diyorlardı. İşte bizim mahşeri vicdanınız İstiklal marşımızdır.  Ordu ve millet kavramı öylesine birbirine girmişler ki; Anadolu'da annelerimiz çocuklarını doğururken şöyle söylerler   ‘Oğlum büyüsünde Paşa olsun’  Şimdi soruyorum sizlere İngilizler mi?, Fransızlar mı ?, Almanlar mı?,  Amerika Birleşik Devletleri mi?, İtalya mı?, Avrupa'nın hangi Ülkesi?,  bu Necip millet gibi kendi Peygamberinin  ismini asker ocağındaki oğluna vermiş ve ‘Mehmetçik’ demiştir,   ve asker ocağına da ‘Peygamber Ocağı’ demiştir.”  diye konuştu.

 

www.gazeteanamur.com 

 

 

Başkan GÜMÜŞ; “Vatanımız ve Milletimizin bağımsızlığı için canlarını hiçe sayarak, büyük bir mücadele veren milli kahramanlarımız Türk Milletini ayağa kaldıran bir zafer elde etmişlerdir. Bu yüzden İstiklal Marşımızda Şanlı geçmişimiz  kadar, geleceğe uzanan mesajlarda vardır.”

 

GÜMÜŞ; “Değerli öğrenciler, biz öncelikle şuna inanıyor ve sizlerle paylaşmak istiyoruz. Yarınlarımızı teslim edeceğimiz gençlerimize bizleri kurtuluş savaşına iten sebepleri, gerek o gün gerekse bu günkü hain elleri tanıtmadan, Bayraksız ve  Vatansız bir milletin ne kadar acı ve ızdırap çektiklerini, zulüm gördüklerini, bugün hemen yanıbaşımızdaki Suriye ve Irak’ın durumunun buna en güzel örnek olduğunu hep beraber görüyoruz” dedi.

 

“İstiklal Marşı'nı Ezbere Güzel Okuma yarışmasına katılan ortaokul ve lise düzeyinden yarışmacılara da seslenen Gümüş bu belirtildiği gibi bir yarışmadır kaybedenle kazanan da olacaktır şimdiden söylemek istiyorum kaybeden öğrencilerimiz  üzülmesinler.  Önemli olan Medeni cesaret göstererek burada çıkmak ve milli şiirimizi en güzel şekilde okumaktır, salondaki davetlilere katılımları için teşekkür etti ve yarışmacı öğrencilere başarılar diliyorum” dedi.

  

www.gazeteanamur.com

 

Başkan GÜMÜŞ; “Bu duygu ve düşüncelerle ‘Yurtlarını alçakları uğratmamak için,’

göğüslerini siper eden kahramanlarımızdan başta Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarını, bütün aziz şehitlerimizi, kahramanlarımızı ve bir fazilet  timsali Vatan Şairi Mehmet Akif ERSOY’u huzurlarınızda saygıyla anarken Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

 

Gümüş devamla: “4 Mart 2017 Cumartesi günü  Anamur Belediye Meclis Salonunda yapılan 80 Öğrencimizden  ön elemeye katılan ve finale yükselen; 10 Ortaöğretim, 10 Lise kategorisinde yarışan yarışmacılar Milli Marşımızı Ezbere Güzel okumak için, bir birleriyle kıyasıya yarıştılar.

 

Yarışmacı Öğrenciler  İstiklal Marşını Güzel  Okuma sırasında  izleyicileri Milli Mücadele yıllarına götüren ve duygulu anlar yaşamasına yol açan çok güzel kompozisyonlar oluşturdular.

 

Türkav Anamur Şubesi’nin düzenlemiş olduğu programa Anamur Belediye Başkanı  Mehmet TÜRE ve Belediye Başkan yardımcılarından Hüseyin Gürel ve Mahmut KARA, Anamur Milli Eğitim Müdürü Aziz DAĞISTAN, CHP İlçe Bşk. Ayhan GÜVEN, Cezaevi Müdürü Halil GÜNEŞ, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref GÜMÜŞ, Büyükşehir Belediye  Meclis Üyesi Cengiz PINAR, Anamur Bel. Mec.Üyesi Ayhan YILDIZ, Anamur Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin BATUN, Ülkücü İşçiler Derneği Başkan yardımcısı Özer ELVE, Saadet Partisi Başkanı Adına Ünal UYSAL, Eski Anamur Yüksek okul Müdürü Akif ALTINBIÇAK, Kamusen İlçe Temsilcisi Salih KUTLU, Alevi Kültür Derneği Başkanı ve Kaşdişlen Muhtarı, Saray Mahallesi Muhtarı Tacittin BAZ’ın yanısıra çok sayıda öğretmen,öğrenci, veli ve davetliler katıldı.

 

 

www.gazeteanamur.com 

 

Lise kategorisi yarışmalarının da yapılmasının ardından geceye destek veren ve Kategorilerde 3.olan öğrencilere verilen  Çeyrek Altın ödülüne  sponsor olan Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’ye, Kategorilerde birinciliği kazanan öğrencilere Notbook’larını alan 26. Dönem MHP Mersin Millet Vekili Adayı ve aynı zamanda TÜGİAD Başkanı Ali YÜCELEN Bey’e ,  kategorilerde 2. Olan öğrencilere TABLET’lerini alan Komşu Mağazası Sahibi Nezir ASLAN’a,  Anamur Ticaret Odası Başkanı Feridun Torunoğlu’na, Salondaki davetlilere dağıtılan Bayrakların Sponsor’u Diş Tek.Abdullah GÜMÜŞ’e,y arışmaya katılan bütün öğrencilere mansiyon ödül olarak değişik konularda yazılmış Anamurlu yazar Çınar ARIKAN’ın kitaplarının Sponsor’ u Türkav Eski Başkanı Veli SAVCI’ya, Sponsorlara ve Jüri Başkanı Aydın DOLUOĞLUN’a, Jüri Üyeleri; İlknur Duman’a, Jüri Üyesi Çınar ARIKAN’a ve Elif Yilmaz AYHAN’a Plaket ve Teşekkür Belgeleri takdim edildi.

 

Yarışmada Dereceye Giren öğrencilerin isimleri şöyle oluştu;

 

Ortaokul Kategorisinde:

1. Büşra BUĞDAY      : (6-A Sınıfı -  Cengiz Topel İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi)

2. Barış PINAR           : (8-A Sınıfı -  Anamur Uğur Koleji Ortaokulu Öğrencisi)

3. Fatma ARS             :  (6-B Sınıfı -  Cengiz Topel İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi)

 

 

www.gazeteanamur.com 

 

Lise Kategorisinde:

1. Celal Berk ÇETİN   : (9-E Sınıfı – Anamur Cumhuriyet Anadolu Lisesi Öğrencisi)

2. Talha AKGÜN         :(10-D Sınıfı – Anamur Anadolu Lisesi Öğrencisi)

3. Onur UÇAR             :(9-E Sınıfı – Anamur Cumhuriyet Anadolu Lisesi Öğrencisi)

 

Yarışmaya katılan ve dereceye giremeyen tüm öğrencilere TÜRKAV Anamur Şube Başkanı Mehmet Gümüş: “Amacımız sizlerin arasında bir rekabet oluşturmak değil, yarınlarımızın, Anamur’umuzun ve Cennet vatanımızın sahipleri olacak olan sizleri milli ve manevi değerlerimizle buluşturmak ve milli duygularımızı taze tutmak, geliştirmek, değerlerimize güç ve kuvvet katmak için böylesi bir yarışmayı Türkav Anamur Şubesince düzenledik.” dedi.

 

GÜMÜŞ, “yarışmaya katılan öğrencileri medeni cesaretlerinden dolayı kutladığını ve burada bulunmanın da ve Milli Marşımızın Türk milleti için bir onur ve şeref olduğunu” sözlerine ekledi.

 

 

Başkan GÜMÜŞ ayrıca; “Salonda davetlilerimiz de şaşırtan  duygusal bir an yaşandığını sözlerine ekledi. Anamur’umuzun Sevilen esnaflarından Yörükoğlu Pastanesi sahiplerinden Raci beylerin sevimli, engelli evladı koyu Galatasaraylı, Tuğrul tarafından öğrenciler arasından Mürüvvet AYDIN’a mansiyon ödül olarak bir saat hediye ettiler. Anladık ki fiziksel engellilik önemli değil, yürekler engelli olmasın. Biz Türkav ailesi olarak, bu örnek davranışından dolayı kocaman yürekli Tuğrul’umuza ve ona eşlik eden Ailesine, Anamur Belediye Bşk Yardımcısı Mahmut KARA’ya teşekkür ediyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.