TOROSLAR'DA 10 BİN ÇAM AĞACI TOPRAKLA BULUŞUYOR


Açıklama: Toroslar Belediyesi, tohumdan alıp kendi serasında yetiştirdiği 10 bin adet çam ağacını park ve yeşil alanlara dikiyor.
Kategori: SAĞLIK-ÇEVRE
Eklenme Tarihi: 18 ?ubat 2017
Geçerli Tarih: 19 Mart 2024, 08:10
Site: gazete anamur
URL: http://www.gazeteanamur.com/haber_detay.asp?haberID=2928


TOROSLAR’DA 10 BİN ÇAM AĞACI TOPRAKLA BULUŞUYOR

 

Toroslar Belediyesi, tohumdan alıp kendi serasında yetiştirdiği 10 bin adet çam ağacını park ve yeşil alanlara dikiyor.

 

İlçe genelinde ağaçlandırma çalışmalarını aralıksız sürdüren Toroslar Belediyesi’nin yeşil seferberliği ile Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın göreve geldiği 13 yılda yeşil alan miktarı bir milyon 200 bin metrekareye, park sayısı da 56’dan 174’e ulaştırıldı.

 

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, dikilen ağaçların uzun ömürlü olması ve nesilden nesile ulaşması için iklim şartlarına uygun ağaç ve bitki türleri seçtiklerini söyledi.

 

 

 

Hem yeşil dokuyu arttırmak hem de şehrin giriş ve çıkış noktalarına görsel ve estetik bir değer katmak amacıyla peyzaj ve ağaçlandırma çalışmalarına önem verdiklerini vurgulayan Başkan Tuna: “ Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilen ağaç ve mevsimlik çiçek dikim çalışmalarımıza ilçemizin muhtelif noktalarında devam ediyoruz. Tohumdan alıp kendi seramızda yetiştirdiğimiz 10 bin adet çam ağacını toprakla buluşturuyoruz. Gelecekte sağlıklı nesiller ve temiz doğa için daha çok fidan dikmeliyiz” dedi.

 

 

Fidan dikmek kadar onu korumanın da önemine değinen Başkan Tuna: “Bu alanlara sahip çıkmaları yönünde çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza güveniyoruz” dedi.