TULUMBANIN SUYU


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazıları
Eklenme Tarihi: 23 Aral?k 2016
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 09:52
Site: gazete anamur
URL: http://www.gazeteanamur.com/yazar.asp?yaziID=2888


                           TULUMBANIN SUYU

            Sayın Cumhurbaşkanı, sonunda gerçeği söyledi: “Tulumbanın suyu kalmadı. Tulumbaya su gerek.” Bu tespit acı ama gerçek. Piyasalar kan ağlıyor. Likit sıkıntısı had safhada! Her yer her İşhanı ve her sanayi bölgesi: “Devren satılık” , “Kiralık” levhalarıyla dolmaya başladı.

            Hiç nedenini düşündük mü?

            Öz eleştiri yaptık mı?

            Ne oldu da tulumbanın suyu kesildi?

            Oysa 2003, 2004, 2005, 2006 yıllarını bir düşünün.

            Özelleştirme adı altında, Cumhuriyetin kazanımları satılıp, hazineye sıcacık dolarlar geliyordu.

            Bu dönemde Sayın Başbakan ve sanayi bakanları, “Biz öncekiler gibi değiliz. Biz ekonomiden anlarız. Onlar gibi zırt-pırt akaryakıta, elektriğe, doğalgaza, vergilere zam yapmayız!” diye övünüyorlardı.

            O yıllar mutlu yıllardı, huzurlu yıllardı. Çünkü 2002 den önceki içinde MHP’nin de bulunduğu hükümet, seçimi kaybetme pahasına, bankaların içini doldurmuş ekonomiyi, acı tedbirleri yürürlüğe sokarak rayına oturtmuştu.

            Sayın Cumhurbaşkanı, haklı olarak “dolardan çıkın, dolarlarınızı bozdurun. Yastık altında olanları çıkarın.” temenni ve dileğinde…

            Bilmem ki vatandaşın yastığının altı nasıl? Cebi boş olanın yastığının altı nasıl dolu olacak ki?

            Demek ki her alanda olduğu gibi ekonomi alanında da istikrar bozulmuş. Paylaştığım bir paylaşımın altına çok değer verdiğim bir AKP’li dostum: “Ülkeye bir istikrar ve huzur gelecekse bu, varsın MHP ile gelsin neden rahatsızsınız bu kadar? Bozukluğu düzeltmek er kişi harcıdır” diye serzeniş ve tespitte bulunmuş.

            Oysa biz 7 Haziran ve Kasım 2015 seçimlerinde: “Huzura ve istikrara oy verin” diyen AKP’ye bunun için oy vermemiş miydik? Yoksa aldatıldık mı, kandırıldık mı? Çünkü bu günlerde bu iki kelime çok moda ve çok popüler!

            Doları bozdurup altına yatırım yapmak ne anlama geliyor? Merkez Bankası eski müdürü Sayın Durmuş Yılmaz: “Dövizinizi satıp altına yatırdığınızda ekonomiye bunun hiçbir faydası olmaz. Çünkü altınla dolar yer değiştiriyor. Zaten altını biz dolarla satın alıyoruz, dışardan ithal ediyoruz.” Tespit ve uyarısında bulunmaktadır.

            Son söz olarak: Sayın Cumhurbaşkanı “Tulumbada su yok” dediğine göre doğrudur.

            Tulumbanın suyunu, yok edenlerin sağlaması gerekmez mi?

            Bizlere tasarruf diyenlerin, aynı günlerde 77 milyon dolara uçak almalarını, kamu araçlarını yenilemelerini nasıl izah edeceğiz?

            Türkiye bizimdir. Allah korusun Türkiye batarsa ben, siz ve biz hep beraber batarız. Kimse hain değildir. Onun için milli politikalar geliştirip, üreten ekonomiye ağırlık vermeliyiz.

            Dökme suyla değirmenin dönmediğini gördük.

            Esen kalınız.                                                                                            

 Nazım PEKER