Anamur Ankara'da Tanıtılacak


Açıklama: Anamur Ankara'da gerçekleşecek olan 2. Mersin Tanıtım Günleri'nde Anamur Belediyesi tarafından açılacak stant ile tanıtılacak.
Kategori: EKONOMİ
Eklenme Tarihi: 26 Nisan 2016
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 20:28
Site: gazete anamur
URL: http://www.gazeteanamur.com/haber_detay.asp?haberID=2666


        Anamur Ankara’da Tanıtılacak

Doğa’nın tüm canlılığını içinde barındıran, tarihi dokusuyla ziyaretçilerine kapılarını açan, kültürel yaşamı ve geçmişten günümüze taşıdığı zenginlikleriyle Taşeli Yörükleri’nin yurt edindiği Akdeniz’in incisi Anamur Ankara’da gerçekleşecek olan 2. Mersin Tanıtım Günleri’nde Anamur Belediyesi tarafından açılacak stant ile tanıtılacak.

Ankara’da  bu yıl ikincisi gerçekleşecek olan Mersin’in tüm ilçelerinin kendine has özellikleriyle yer alacağı Mersin Tanıtım Günleri’ne Anamur Belediyesi damgasını vuracak. Anamur Belediyesi açacağı stant ile Anamur’u tarihi, doğal, kültürel zenginliklerinin yanı sıra; turizm, deniz, yaylalar, yöresel yemekler, giyim-kuşam, halkoyunları, kültür ve sosyal yaşam alanlarında temsil edecek.

 

27 Nisan 2016 – 1 Mayıs 2016 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek etkinlikte Anamur Belediyesi standı büyük ilgi görecek. Stantta ayrıca yöresel ürünler ve turizm-tanıtım broşürleri dağıtılacak, tanıtım günlerini ziyaret eden misafirlere yöresel lezzetler ve meşhur Anamur Muzu ikram edilecek. Tanıtım günleri için Anamur Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü ile Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü yaklaşık 2 aydır ortak çalışmalar yürüterek hazırlık yaparken müdürlükler Ankara’da Anamur damgasının vurulmasını sağlayacak çalışmalar ortaya koydular.

Mersin Tanıtım Günleri boyunca Turgay Başyayla, Metin Özülkü, Yıldız Çam ve Erdal Güney gibi sanatçıların konserlerinin yanı sıra etkinliklerin büyük kısmında 600 kursiyeri bulunan Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi’nde çalışmalarını sürdüren Anamur Belediyesi Halk Oyunları Ekibi de gösteri yapacak.

Tanıtım Günleri’nde ilçe stantlarının yanı sıra en büyük standı Mersin Büyükşehir Belediyesi kuracak. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın öncülüğünde ilçe Belediye Başkanlarının ev sahipliğinde gerçekleşecek Mersin tanıtım Günleri’ne Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe de katılacak.