Başkan Türe'den Azerbaycan'a Taziye Mesajı


Açıklama: Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe Ermenistan ile çatışmalar yaşayan ve Şehitler veren Azerbaycan'a taziyelerini ileten bir mesaj gönderdi.
Kategori: SİYASAL
Eklenme Tarihi: 08 Nisan 2016
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 20:19
Site: gazete anamur
URL: http://www.gazeteanamur.com/haber_detay.asp?haberID=2636


       Başkan Türe’den Azerbaycan’a Taziye Mesajı

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe Ermenistan ile çatışmalar yaşayan ve Şehitler veren Azerbaycan’a taziyelerini ileten bir mesaj gönderdi.

Ermenistan tarafından yıllardan bu yana işgal altında tutulan Dağlık Karabağ Bölgesi’nde Ermeni Birliklerinin tahrik ateşleriyle başlayan çatışmalar sonucu tarihten gelen haklarını korumak için açılan ateşlere misli ile karşılık veren kardeş Azerbaycan’ın mücadelesine verdiği desteği belirtmek için Anamur ile Kardeş Kent Görüşmeleri gerçekleştiren Şemkir Valiliği’ne bir mesaj gönderen Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ‘Azerbaycan Halkı ile birlikteyiz’ dedi.

Türk toprakları olan Dağlık Karabağ’ın geri alınması için Şehit düşen Azeri canlar için taziyelerini ileten Başkan Mehmet Türe mesajında ‘Tek Millet İki Devlet’ ve ‘Birliktelik’ vurgusu yaptı.

İşte Başkan Mehmet Türe’nin Azerbaycan Valiliği’ne yolladığı mesaj;

 

              ŞEMKİR VALİLİĞİ’NE

                        AZERBAYCAN

Ermeni işgali altındaki Dağlık Karabağ’ın kurtarılması ve özgürlüğüne kavuşturulması yönündeki mücadelenizde sonuna kadar Azerbaycan Halkı ve Azerbaycan Devleti ile beraberiz. Bu yolda şehit düşen Azeri kardeşlerimize Allahtan rahmet, değerli ailelerine baş sağlığı dileriz.

Tek millet iki devlet olmanın şuuru içinde tüm zorlukların üstesinden birlikte gelme azmi ile,

Çalışmalarınızda başarılar diler,  Anamur Halkı adına en derin sevgi ve saygılarımı sunarım.

Mehmet TÜRE

Anamur Belediye Başkanı