TARSUS'TA ALZHEİMER HASTALIĞININ ÖNEMİ ANLATILDI


Açıklama: Erinç evinin Tarsus'a önemli bir katkı olduğunu belirten Belediye Başkanı Şevket Can, buraya gelenlerin günlerini çok iyi değerlendirdiklerini söyledi.
Kategori: SAĞLIK-ÇEVRE
Eklenme Tarihi: 18 Ocak 2016
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 00:47
Site: gazete anamur
URL: http://www.gazeteanamur.com/haber_detay.asp?haberID=2536


 
   ERİNÇ EVİ’NDE ALZHEİMER HASTALIĞININ ÖNEMİ ANLATILDI
 

Tarsus Belediyesi, Tarsus Muhtarlar Derneği ve Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Temsilciliği tarafından düzenlenen programda, muhtarlara Ülker Aydın Erinç Evi’nin önemi anlatıldı.

Tarsus Belediyesi Ülker Aydın Erinç Evi’nde düzenlenen programa, Kaymakam Bekir Atmaca, Belediye Başkanı Şevket Can, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü, muhtarlar ve Alzheimer Derneği yöneticileri katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Alzheimer Derneği temsilcilerinden Nazan Şengül, “Temsilciliğimiz açılalı 1,5 yıl oldu. Tabi ki başarılıyız ama isteğimiz Tarsus genelindeki ulaşabildiğimiz kadar alzheimer hastasına ulaşmaktır. Bu amaçla muhtarlarımız buradadır. Mahallelerimizdeki alzheimer hastalarımıza ulaşmakta bize yardımcı olacaklarına inanıyoruz” dedi.

 

Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü, alzheimerin herkesin başına geleceğini ifade ederek, “Alzheimer hepimizin başına gelebilecek bir rahatsızlık, bu hastalarımızın mahallerimizde tespiti konusunda Aile sağlık merkezlerinden faydalanabilir ve buraya yönlendirebiliriz. Muhtarlar olarak Alzheimer hastalarımızı artık buraya yönlendireceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ederiz” dedi.

Erinç evinin Tarsus’a önemli bir katkı olduğunu belirten Belediye Başkanı Şevket Can, buraya gelenlerin günlerini çok iyi değerlendirdiklerini söyledi.

 

Başkan Can, “Göreve geldiğimizde ilk açılışımız Erinç Evi’ydi. Gerçekten Alzheimer Derneği ve Erinç Evi olarak burası hem beğendiğimiz hem de gönüllü ablalarımız sayesinde güzel hizmetler yaptığımız bir yer oldu. Hepinizin huzurunda kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah ilerleyen günlerde sivil toplum kuruluşlarımızla sizleri bir araya getirerek burada en azından her ay dolu dolu bir etkinlik yapmak istiyoruz, böylelikle buraya gelen vatandaşlarımızın sayısını arttırabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

 

Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca ise, “Bir toplumun medeniyet seviyesi yaşlılarına verdiği önemle doğru orantılıdır. Biz yaşlılarımızı ne kadar çok seversek, sayarsak, onlara değer verirsek ve onlar için bir şeyler yaparsak o doğrultuda medeniyetleşmiş oluruz diye düşünüyorum. Dolayısıyla belediyemiz ve hayırsever vatandaşlarımız yaşlı vatandaşlarımızın güzel programlar yapabilecekleri, saatlerini değerlendirebilecekleri güzel bir Erinç Evi yapmışlar emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bugün burada hem belediyemizin faaliyetlerini görmek hemde muhtarlarımızla bir araya gelmek için buradayız. 320 bin nüfuslu bir yerleşim yerine göre yaşlı vatandaşlarımızın sayısı oldukça fazla, fakat erinç evine gelen yaşlı vatandaşlarımızın sayısı oldukça azdır. İnşallah muhtarlarımız sayesinde daha fazla yaşlı vatandaşımızın gelip buradan faydalanmasını sağlayacağız. Mahallelerimizdeki alzheimer hastalarımıza ulaşmakta bize yardımcı olacaklarına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

  
                                               Haber: Yakup BONCUK-Tarsus