TERÖR NEDEN VAHŞİLEŞTİ?


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazıları
Eklenme Tarihi: 01 Ocak 2016
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 08:19
Site: gazete anamur
URL: http://www.gazeteanamur.com/yazar.asp?yaziID=2494


                            TERÖR NEDEN VAHŞİLEŞTİ?

        Hükümet, oruç tuttuğuyla bayram edemiyor. Esad ile can ciğerdiler bozuştular; ESAD hem ESED oldu hem de kanlı katil.

        Feto ile yedikleri içtikleri ayrı gidiyordu. “Ne istediler de yapmadık, Hocam gel artık ülkene bitsin bu hasretlik!” samimiyetinden; Türk bilim adamlarına, Türk ordusuna kafa kafaya verip KUMPAS kurmalardan; “Paralelci Feto, Hain Feto. İnlerine gireceğiz Feto.” konumuna kadar gelindi.

        “Çözüm Süreci” ne zarar gelmesin. Anaların gözyaşı akmasın söylemleriyle; Habur’da davul zurnayla karşılamalar, seyyar mahkemeler kurup aklayıp-paklamalardan, Oslo’da gizli görüşmelerden, Dolmabahçe’de mutabakatlar devam ederken birden bire; “Ne Kürt sorunu? İç ve dış mihrakların körüklediği terör sorunu vardır. Sokak sokak temizleyeceğiz. Tek terörist kalmayıncaya kadar mücadele devam edecek” noktasına geldik.

        Yani! Ne Oruca beraber başladığımız Esad’la, ne Feto ile ne PKK, Kandil, Apo ve HDP ile bayram yapma mutluluğuna eremedik.

        Gelelim konumuza: Terör neden hortladı, terör neden vahşet noktasına kadar tırmandı? Hangi terör; Cami ya da Kilise yakar? Hangi terör; Ambulans ya da İlk yardım aracını tarar? Hangi terör; okulları ya da anaokullarını yakar ve içlerinde öğrenciler varken bombalar veya tarar?

        Güvenlik güçleri, ülkemizi canları ve kanları pahasına savunmaktalar. Günlerdir süren temizleme harekâtı bitmedi ve biteceğe de benzemiyor!

        Terör örgütü; bu kadar yığınağı yaparken, yollara mayın, bomba döşerken, mahalleleri boşaltıp; evden eve tüneller açarken; sayın hükümet yetkilileri ne yapıyorlardı acaba?

        Muhalefeti Sivas’ın ötesine geçemezler diye suçlarken: acaba şimdi siz geçebiliyor, Cumaya korumasız gidebiliyor musunuz?

        Neden teröre bu kadar taviz verdiniz? Neden terörün silahlanmasına, cephanelik kurmasına ve yığınak yapmasına göz yumdunuz? Bu Anayasal bir suç değil mi?

        Mahallelere hendekler kazılırken, mahkemelerinde yargılamalar yapılırken, haraç alınırken, camileri ibadete kapatırken siz, evet devleti yöneten siz; ne yapıyordunuz? Görüyor da görmezden, biliyor da bilmezden mi geliyordunuz?

        Niçin?

        Evet terör azdı, terör vahşileşti. Teröristler: Türk Güvenlik güçlerinin canı ve kanı pahasına vatan topraklarını: bu pespaye taşeronlardan temizlemek için verdiği amansız mücadele karşısında bitmek üzere de ondan. Son çırpınışları. İnşallah son nefes alışları da olacak. Terör örgütünün yönetenlerin Kürt olmadıkları biliniyor artık. Ermeni asıllı Kürt kamuflajlı terörden de başka ne beklenir?

        Çok önceleri bir yazımda; Orduya bu kadar kıymayın, Orduyu bu kadar itibarsızlaştırmayın. Gün gelecek bu şanlı Ordu, sizin de itibarınızı koruyacak ve kurtaracak diye yazmıştım.

        Şimdi hangi noktadayız?

        Eğer Cumhurbaşkanı, AKP ve Hükümet bu mücadele de samimi iseler; BAŞKANLIK adına yeni görüşmeler ve müzakereler başlatılmayacaksa: mesele yok! Türkiye aydınlığa çok yakın.

        Terör bitecek, vatan bölünmeyecek. Ama bu laubali ülke yönetmenin faturası biraz tuzlu olacak o kadar!

        Sur, Silopi, Şırnak, Cizre ve diğer yerlerde şehit olan polis ve askerlerimizin ahları birilerini yakmayacak mı?

        Her eden de mutlaka bulacak. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın!

        Esen kalınız.  

                                                                                            

Nazım PEKER