ESKİDE TAKILI KALMAK


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazıları
Eklenme Tarihi: 01 Ekim 2015
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 14:06
Site: gazete anamur
URL: http://www.gazeteanamur.com/yazar.asp?yaziID=2278


                     ESKİDE TAKILI KALMAK

Geçmiş geçmişte kalmalı deriz ama uygulayabiliyor muyuz acaba?

Hepimizin içinde mutlaka geçmişten kalan bir kırılma, acı, söylemeseydim, yapmasaydım, gibi pişmanlıkları, keşkeleri vardır. Ancak, yıllarca önce olmuş üzücü bir olay veya yaşanmış olumsuz  vakayı da her daim taze tutmanız sizi üzer.

Benim bu gün ki yazımda sizlere; geçmişte  trafikte veya komşunuzla yaşadığınız bir tartışma değil, asıl geçmişteki ilişkiniz ile  takılı kalmamanızı tavsiye edeceğim.

Ne mi yapmalısınız? Çözümler basit gibi gözükse de duygu ve davranışlarınızda istikrar olmalı. Şayet kafanızda veya eylemde ilişkinizi bitirdiyseniz yazım sizlere.

Zihninizi bitirdiğiniz bir ilişki ve o kişi ile sürekli meşgul etmeyin.

Kendinizi oyalayacak, meşgaleler edinin. Hobiler, yeni sosyal ortamlar, geziler, seyahatler, farklı yerler görmek, değişik kişiler ile tanışıp sohbetler, değişik ortamlarda,  yer - mahal hatta farklı şehirlere gitmek size iyi gelir.

Müzik, satranç, resim, dans kursları vs.vs. iyi dozda ilaç yerine geçer.

En ufak bir hatırlama da hemen onu aramaya telefona sarılmayın.

Dostlarınızla, arkadaşlarınızla, aile fertleriniz ve onların dost-arkadaşlarıyla buluşun. Aktivitelere katılın. Hemen sıkılıp yalnızlığa düşmeyin, ortamlara ayak uydurun.

 Aklınızdakini silmeden  yeni bir ilişkiye ise başlamayın. Eskisi ile kıyaslamalara gider karşınızdakini de üzersiniz. Kanayan yaranıza tuz basarsınız.

Eski ilişkiniz bilinçaltından temizlendiğinde  yeni bir ilişkiye hazırsınız demektir.

Evi süpürmeden yeni bir misafir kabul edilmez, kalp temizliğinizi iyi yapın derim.

 

Gülsen BİRDAL