DİN TÜCCARLARI ZARARDA


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazıları
Eklenme Tarihi: 09 Haziran 2015
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 11:33
Site: gazete anamur
URL: http://www.gazeteanamur.com/yazar.asp?yaziID=2113


                 DİN TÜCCARLARI ZARARDA

 

2015 Milletvekilliği Genel Seçimleri için tek duam vardı: “Allah’ım bizleri din tüccarlarından koru ve kurtar!”

 

Duamın kabul olduğu inancındayım!

 

Miting meydanlarında Kur’an’ın havalara kaldırılması, din-diyanet üzerinden oy toplama çabaları, hele hele son günlerde ekranlara ve internete düşen, “Müslüman olan Ak Parti’ye oy verir, vermeyen kâfir olur”, “Davutoğlu’na Başbakanlık Resulullah tarafından verildi” gibi hastalıklı propagandaları hatırlayın ve benim duama ve kabulüne hak verin!

 

x   x   x

 

DİN TÜCCARLARI KESİN OLARAK ZARARDA

 

Haddizatında, bu kadar ağır bir din istismarının bedeli sadece “zarar” değil “iflas” olmalıydı… Henüz, iflas ettikleri söylenemez ama önemli bir zarara uğradıkları kesindir.

 

İktidar partisi, seçim kampanyasına hangi hedefle başlamıştı: “Yüzde 55-60’a yürüyoruz!”

 

Breh breh breh!

 

Aldıkları oy kaç kırk buçuk!

 

Zarar ne?

 

Asgarî 15 puan!

 

Hadi, diyelim ki 55-60, seçim öncesi, “teşkilatı teşvik” içindi…

 

Tamam, o vakit önceki seçimlere göre mukayese edelim:

 

Bikere, AKP çok önemli bir rekorun sahibiydi: Cumhuriyet tarihimizdeki, “3 genel seçimde, arka arkaya oylarını artırarak tek başına iktidar olan” tek partidir (üç kere arka arkaya seçim kazanan DP’nin oyları 1957’de azalmıştır).

 

Zaten, Davutoğlu’nun, “55-60’lara yürüyoruz” söylemi “teşkilatı teşvik” maksadının yanı sıra, “yükseliş eğilimi”nin sürmesini beklediğinden de kaynaklanmıştır.

 

Bu üç genel seçimdeki, 2002, 2007, 2011 oylarını hatırlayalım: Sırasıyla 34 buçuk, 47 ve 50!

 

Demek ki son seçime göre zarar ne kadar: 9 buçuk puan!

 

x   x   x

 

2014’teki yerel seçimlerde AKP, %43 almıştı… Buna rağmen, “biz 50’yiz” demeye devam ettiler… Bunda, Cumhurbaşkanlığı seçiminde alınan %52’nin de tesiri olduğunu düşünüyorum. Her neyse, 2014 seçim sonuçları, kendi söylemleri ve yandaş anket rakamlarının ortalamasını da %47-48 kabul edersek, buna göre, zarar ne olur: En az, 7-8 puan!

 

Son tahlilde, neresinden bakarsanız, din tüccarları zarardadır!

 

Din tüccarlığının sürmesi halinde “iflas”ları da kaçınılmazdır!

 

x   x   x

 

DAVUTOĞLU SÖZÜNDE DURACAK MI?

 

9 Mayıs 2015 tarihli Haber7’nin haberi aynen şöyle: “Hatay mitinginde meydan okuyan Davutoğlu, İngiltere'de seçimi kaybeden üç muhalefet lideri de istifa etti. Ben buradan, Hatay'dan meydan okuyorum. Eğer AK Parti 7 Haziran'da en güçlü parti olarak çıkmazsa, tek başına iktidar olmazsa, ben açıklıyorum 8 Haziran'da istifa edeceğim. Bahçeli 12 seçim kaybetti, Kılıçdaroğlu da kaybetti. 8 Haziran'da istifa edip bırakıp gidebilirler mi? diye konuştu.”

 

Bahçeli ve Kılıçdaroğlu’nun da gitmelerini isterim ama onların böyle bir sözü olmadı… Sayın Davutoğlu, sizi kendi sözünüz bağlar. Kısaca soruyoruz: Sözünüzü tutacak mısınız?

 

x   x   x

 

GÜNÜN ÇİZGİSİ, YENİÇAĞ, 08 Haziran...

 

 

 

İsmail Hakkı CENGİZ