BİZE ADAM GİBİ ADAM LAZIM


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazıları
Eklenme Tarihi: 29 May?s 2015
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 20:33
Site: gazete anamur
URL: http://www.gazeteanamur.com/yazar.asp?yaziID=2105


BİZE ADAM GİBİ ADAM LAZIM

Şimdilerde yüzlerce aday Milletvekili olacağı günü bekliyor. TSK'da da aynı şekilde yüzlerce kurmay generalliği, onlarca generalde bir üst rütbe generalliğini hayal ediyor ve bu hayallerini gerçekleştirmek için plan yapıyor.

 Ülkücü, komünist, sosyalist, liberal, general, amiral, bakan, başbakan, cumhurbaşkanı, sanayici, iş adamı, il başkanı, profesör, gazeteci, bankacı v.s olabilirsiniz. Ama birinci şart; Türk milletinin evladı olarak, Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkmak olmalıdır. Ben dünya vatandaşıyım. Beni ilgilendirmez diyorsanız, sıkışırsam; ABD veya AB ülkelerine kaçarım diyorsanız ve makam sahibi iseniz; derhal o makamı terk ediniz. Hatta Türkiye’yi terk ediniz. Eğer Türk Milletinin evladı değilseniz, bize yabancı sermayenin adamıyım, kazandığım müddetçe Türkiye ' deyim diyorsanız, size o zaman saygı duyarım.

Bu nedenle;

Bize başı dara girse dahi memleketi terk etmeyecek yöneticiler lazım.

Bize; açgözlü, hırsız, köle zihniyetli alçaklar lazım değildir. Bize gerçek Müslümanlar, gerçek Atatürkçüler, gerçek demokratlar lazım.

Bize; devletin olanaklarını kendine ve çevresine dağıtan sultanlar değil; Türk Milletini seven ve inanan, milletimize hizmeti düstur edinmiş, gücünü ve ilhamını şanlı Türk tarihinden ve Atatürk ten almış devlet adamları lazım.

Bize; parayı görünce fikrini, zikrini değiştiren, kalemini satan adamlar lazım değildir.

Bize; Atatürk ü sömüren Atatürkçüler değil, gerçek Atatürkçü, ileri görüşlü ve yaratıcı insanlar lazımdır.

Bize; dilinde Allah, kalbinde şeytan olan; ABD ve AB icazetli şahsiyetler lazım değildir.

Bize; Türkiye yi bölen, parçalayan, kutuplara ayıran yöneticiler; mandacı ve himayeciler lazım değildir.

Bize; Türk gibi düşünen, Türk gibi yaşayan, Türk gibi büyük hayalleri olan, Türk Milletinin ve Türkiye’yi yaşadığımız Yüzyılın ve gelecek yüz yılların öncüsü ve yönlendiricisi yapacak “Ne Mutlu Türküm diyene”, diyebilen yöneticiler, subaylar, politikacılar hukukçular, devlet adamı, siyasetçiler, sanayiciler ve iş adamları bilim insanları, aydın insanlar lazım.

Türk milletinin akıllı insanlara ihtiyacı vardır. Türk milletinin bağrında bu yüksek idealleri gerçekleştirecek vatan evlatları var. Sn. devlet büyükleri, kimseyi ötekileştirmeden, devletimizin temeli olan anayasamızın değişmez maddelerine sahip çıkacak, Atatürk ' ün gösterdiği yolda ve tarihimizden ilham alarak büyük ve güçlü Türkiye'yi yeniden yaratmak ve bu idealleri gerçekleştirmek ve başarmak için çareler arayınız. Çünkü biz her türlü fedakârlığa her türlü mücadeleye varız ve hazırız.

Selamlarımla.

Ahmet TÜRE

EMEKLİ ASSUBAY