ANAMUR'DA MHP ÇOŞKUSU


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazıları
Eklenme Tarihi: 21 Nisan 2015
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 18:20
Site: gazete anamur
URL: http://www.gazeteanamur.com/yazar.asp?yaziID=2073


ANAMURLULAR HEM COŞTULAR, HEM DE COŞTURDULAR

Her siyasi parti Milletvekili adaylarını tanıtmaya başladı.

20/04/2015 Pazartesi günü Milliyetçi Hareket Partisi de kendi partisinin vekil adaylarını tanıtma programı yaptı. Aslında bu tanıtım bir hafta sonra yapılacaktı. Ani bir değişiklikle pazartesi yapılmaya mecbur olundu. Tanıtım için verilen süre MHP Anamur İlce Başkanlığına bildirildiği zaman karşılama yapmak için 24 saat bile yoktu. Başta İlçe Başkanımız Erdal Bulut ve tüm yönetim kurulu üyeleri olmak üzere bu kısacık sürede neler yapılabilir,  işin içinden nasıl başarı ile çıkılabilir tartışmalarının ardından gecenin ilerlemiş saatlerinde her arkadaşımız mesajlara ve telefonlara sarıldı.

 

Pazartesi günü İlçe Başkanımız ve şahsımın da bulunduğu bir gurup, Milletvekili adaylarımızı karşılamak için Aydıncık ilçemizin Mersin Çıkışına kadar giderek vekil adaylarımızı karşıladık. Aydıncık ve Bozyazı kendi nüfus sayısına göre yeterli denebilecek. Bir kalabalıkla görevini yaptı. Katılan insanlarda coşku oldukça yüksekti. Hele hele programa biraz gecikmeli olarak gelen Büyük Şehir Belediye Başkanımız BURHANETTİN KOCAMAZ’ın katılmasını topluluk elleri patlarcasına alkışlayarak Ona sevgilerini ve bağlılıklarını gösterdiler.  

 

Bozyazı konuşmalarından sonra Pullu’ya geldiğimiz zaman sanki şehir içinde kimse kalmamış da herkes Pullu’ya Gelmiş zannettik. Öyle bir kalabalık oluşmuş ki yol neredeyse trafiğe kapanmış, Mamure Kalesi ile Pullu yokuşunun Arası Üç Hilalli arabalarla dolup taşmış, araba yoğunluğundan şehre hareketimiz iki saate yakın gecikmeli olarak başlayabilmiştir. Bir ara 150 civarında tahmin ettiğim bir motor gurubu Pulluda beklerken bir yol şovu yaptılar. Onları ben şahsen konvoyun önüne yakın bir yerlerde olmama rağmen hiç göremedim. Vatandaşlardan aldığım bilgilere göre 200 Civarında bir motor ekibinin var olduğu bilgisine ulaştım. Yol kenarlarında saymakla görev almış birçok arkadaşlardan aldığımız bilgiler ise 1600 civarında giydirilmiş araba olduğu anlaşılmıştır.

 

Yolların kenarlarına dizilmiş beyler, hanımlar, gençler ve küçük çocuklar konvoya coşku ile karşılık veriyorlar, her biri yapmış oldukları bozkurt işaretleriyle konvoya heyecanlarını katıyorlardı.

Seçimin ilk karşılama konvoyu olmasına rağmen konvoya katılan ve katılmayan insanların Bozkurt işareti yaparak  yol kenarlarına sıra  sıra dizilen her bir ferdin, arabalarına MHP ve Üç Hilâli bayrakları takabilen partililerin yollara dökülmesi “SİZ,  ONBİR MİLLET VEKİLİNİN ONBİRİNİ DE MHP’ye VERSENİZ  NE YAZAR HÜKÜMET OLMADIKTAN SONRA” diyen bir başka partinin milletvekili adayına verilen güzel bir cevap gibiydi.(Bir AKP’li vekil adayı Silifke aday tanıtımında böyle söylüyordu.)

 

Gerek Aydıncık gerek Bozyazı ve gerekse Anamur MHP İlçe teşkilatları önünde her bir adayın ve Mersin Büyük Şehir Belediye Başkanımız BURHANETTİN KOCAMAZ’ın yaptığı konuşmalar milleti bölücü, ayrıştırıcı, kamplaştırıcı, birbirine düşman edici nitelikte olmayıp tam aksine: Birleştirici, bütünleştirici, kanunlara saygılı, Cumhuriyet değerlerine bağlı, vatan sevgisi, millet sevgisi, bayrak sevgisi, ATATÜRK sevgisi din ve inanç sevgisi vermeye çalışılırken; vatanı bölmeye çalışanlara, İmralı’da yatan müebbet hapis cezası almış bebek katiline,Kandil soytarılarına, bin yıllık kardeşliğimize halel getirenlere, yerli iş birlikçi ve dış destekli PKK canilerine destek veren yetkililere sert ve uyarıcı mesajlar verdiler.

 

 BAŞBUĞUMUZUN VE GENEL BAŞKANIMIZ Dr.DEVLET BAHÇELİ’nin de genel başkan yardımcılığını yapmış, Mersin birinci sıra adayımız OKTAY ÖZTÜRK’ün konuşmaları ve okumuş olduğu şiiri ile yöremizin çocuğu ve rahmetli bakanımızın oğlu ALİ YÜCELEN’in konuşmaları Anamurlular tarafından hem sloganlar ile hem de alkışlarla sık sık kesildi.

 

Kısacası başlığımıza yazdığımız gibi: GÖKTAŞ CAMÎ ve parti binasının batı tarafındaki caddenin arasını tıklım tıklım dolduran Anamurlular hem coştular hem de milletvekili adaylarımızı coşturdular.

MUSTAFA KAYA