GENEL SEÇİMLER YAKLAŞIRKEN


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazıları
Eklenme Tarihi: 22 Ocak 2015
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 17:04
Site: gazete anamur
URL: http://www.gazeteanamur.com/yazar.asp?yaziID=1949


                GENEL SEÇİMLER YAKLAŞIRKEN

Daha önce yerel seçimler yaklaşırken de bir yazı kaleme almıştık. Olan eksiklikleri ve yapılan hataları aklımızın erdiğince değerlendirmiştik. Zaman çok hızla geçiyor ve yine bir seçim var önümüzde. 2015 Genel seçimleri. O yazımızda MHP’nin elinde var olan belediyelerin nasıl kaybedildiği, hiç uğruna emeklerin nasıl heba edildiğini yazmaya çalıştık. Bir yandan genel seçimler yaklaşırken bir kongre sevdası başladı. Biran önce bu işi bitirelim. Zaten seçim var. Dereyi geçerken at değiştirilmez misali, fazla ortalığı bulandırmadan bu kongreyi de aradan çıkaralım misali.

Eleştirirsen hain veya başka bir şey söylerler. Aday olursan kimin adına çalışıyorsun. Sen ne zaman adam oldun, zaten hep eleştirirsiniz. Bir sürü laf ederler. Hiç kimse demiyor ki bizi neden eleştiriyorlar. Bizim eksiğimiz nerede, biz gerçekten yanlış mı yapıyoruz? Kendilerine dönüp sorsalar birilerini dikkate alsalar, eleştirenleri de dinleseler, eleştiri yapıcımı yıkıcımı inceleseler ne kaybederler acaba. Bu kadar küskünler ordusu neden oldu.40 yıllık bir emeğin karşılığı 50 milletvekili. Buna siz başarı diyorsanız bize diyecek bir şey kalmıyor. Yok bu başarı değil diyorsanız gelin 2015 de yapılacak olan genel seçimde bu davanın sahiplerine kulak verin. Postacılar, çantacılar deyip ortalığı karıştırıp insanları ümitsizliğe sevk etmeden bu seçime hazırlanarak hep söylediğiniz gibi bu sefer bu hareket iktidar olsun.

1999’ da yapılan genel seçimde Mersin 6 milletvekilini az bir farkla kaçırdı 2011’de 5 milletvekili çıkardı. 2002 baraj altı 2007 genel seçimleri 4 milletvekili. 2011’de 2 milletvekili yukarılara doğru gitmesi gereken çıta hep aşağılara doğru gitti. Oysa Başbuğumuz  ''Bu bayrağa sıkı sahip olun. Bu bayrağın düşmanı çoktur. Aman bayrağı kirletmeyin, bayrağı lekelemeyin, yere düşürmeyin!'' diye sıkı sıkı tembih ederken, ülkücü hareketi darı ambarı zanneden, bukalemun gibi renk değiştirip tilkiler gibi tüy dökenlerimiz bazen derviş kılığına, bazen beleşçi tüccar kılığına, bazen de el de tesbih hıyanetlerle aynı safta olanlara dikkat edin demişti. Başbuğun söylediklerini anlayan uygulayan var mı? Kendine çeşitli kulvarlarda değişik ad ve ortamlarda bir yer bulmaya çalışan arkadaşlarımızın hepsi kötü, hepsi hıyanet içinde bir siz mi iyisiniz. Eğer siz iyi olsaydınız oylar aşağı değil yukarı doğru giderdi ve şu an daha güçlü bir konumda olurduk.

Bugünkü karışık ortamda ülkenin uçurumun kenarında olduğu bir zamanda bile hala 12-13 bandında kendinize yer bulup başarı diyorsanız diyecek bir şey var mı bilmiyorum.

Doğu illerimizde ve ilçelerimizde MHP teşkilatları var. Teşkilatınızı kuracak kadar potansiyeliniz varsa, oralarda sizi bekleyen birileri vardır demektir. Sayın yetkililer oralara gittiler mi? Gittiler de yoksa biz mi duymadık, yoksa basın mı yazmadı. İki saatlik bir Tunceli ziyaretine bile olumlu olumsuz bir sürü yazı yorum yapıldı. Hakkâri’ye gitmeniz için birileri size bir şey mi demesi lazım. Aman karışıklık olur, aman olay çıkar gibi bahanelerle gözü yollarda sizi bekleyen kardeşleriniz daha ne kadar bekleteceksiniz?

Unutmayın! 1980 den önce Bingöl Belediye Başkanı Rahmetli Hikmet TEKİN de sizi bekliyor. Şehit Hikmet TEKİN gibi niceler var ki o topraklarda sizi bekliyor.

Atila BOZKURT

atilabozkurt@hotmail.com