SEÇİM BİTTİ HAYIRLI OLSUN


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazıları
Eklenme Tarihi: 11 A?ustos 2014
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 16:27
Site: gazete anamur
URL: http://www.gazeteanamur.com/yazar.asp?yaziID=1749


                       SEÇİM BİTTİ HAYIRLI OLSUN

        10 Ağustos, Türk seçim ve seçmen tarihinde çok önemli bir tarihti. Türk halkı, ilk defa Cumhurbaşkanını yüzde yüz kendi iradesiyle olmasa da kendisi seçti. (Yirmi vekilin teklifini demokrasinin neresine koyacağız?)

        S.Erdoğan, ünlü hitabeti ve sıkı çalışmasıyla bu seçimden de alnının akıyla çıktı. Sandıktan çıktığına göre, eğmeden-bükmeden kendilerini kutluyorum. Umarım şahsıyla birlikte kazanan Türkiye Cumhuriyeti, Türk halkı ve Türk demokrasisi olur.

        “Devletin imkânlarını kullandı” savı,  etik olarak doğru olmakla birlikte genelde ne yapmalıydı? Kim olsa bu olanakları kullanmazdı? Bütün Bunlara rağmen; Yüzde 51 ya da 52 iki ne kadar başarıdır? O ayrı bir konudur. Lakin bu seçimlerin özelliği: % 50.01 in % 49.99’a başarısıdır.

        Ekmeleddin Beyi de kutluyorum. Devlet adamlığı çizgisinden şaşmadı, ilkelerinden ve şahsiyetinden taviz vermedi. Seçmeni germedi, ılımlı ve olumlu bir seçim dönemi geçirdi. Fazla tanıtılamamasına ve mitingler yaptırılmamasına rağmen bu kadar oy alabildi.

        S. Erdoğan neden kazandı ve kazanıyor?

        S. Erdoğan, siyaseti gerektiği gibi yapıyor, teşkilatlarıyla uyum içinde ve kendine gönül veren herkese sahip çıkmakta. Hitabeti güzel. Nabız tutmasını ve nabza göre konuşmasını iyi yapıyor. Adolf HİTLER’e sormuşlar, “Siyasette başarının sırrı HİTAP mı, kitap mı? “diye.

        Cevabı; HİTAP olmuş.

        Muhalefet neden kaybediyor?

        CHP, kendi teşkilatlarıyla barışık değil. Kendi içinde, kendine karşı bir ekiple uğraşmakta! Pek çok CHP’li teşkilatın ve CHP’linin benimseyemediği bir tercihle Cumhurbaşkanlığı seçimine girdiler. Sonuç ortada. Partinin içine karışmak bizim haddimizde değil hakkımız da.  Ama bu yadsınamaz bir gerçektir.

        MHP’de sorunlar daha çok. Parti disiplini ve ÜLKÜCÜ terbiye gereği, bu sorunlar medya önünde konuşulmuyor. Ama MHP’de o kadar küskün, kırgın ve dargın var ki. Şemsiyeyi açtık buyursunlar gelsinler demekle demek ki olmuyor. Bu, Karabük,  Bartın, Osmaniye ve Manisa gibi şehirlerde alınan oylardan belli olmuyor mu?

             MHP siyaset okulundan o kadar insana belge verildi. Bu arkadaşlar, neredeler ve ne yapıyorlar?  Sık sık teşkilatları görevden almak. Kendi atadıklarını bile yok saymak, MHP’lilerde nelere mal olmuş ve nasıl yorumlanmış? Örnek olarak Konya Selçuklu’yu hatırlatayım. Bu ilçeye önce, Bekir Karataş ve ekibi atandı ve alındı. Oğuz Çiftçi ve ekibi atandı ve alındı, Şakir Dinçer ve ekibi atandı ve alındı. Şimdi Ali Delikanlı ve ekibi atandı. Hayırlı olsun.

        Konya’da sonuç: ORTADA!

        Ya delegenin sesine kulak verip parti içi demokrasiyi çalıştıracaksınız ya da her seçimde kaybedip alınan güdük oy oranlarıyla KENDİNİZİ BAŞARILI SAYIP TESELLİ EDERSİNİZ. MHP’li seçmen onurlu seçmendir. Bu kadar çok yenilgiye nereye kadar dayanır onu bilemem.

        Sayın Bahçeli ve ekibi, artık bazı şeyleri yapmak zorundadırlar.  Ne yapalım seçmen anlamıyor?  sızlanması haklı görülemez. MHP, eninde sonunda bu seçmenden oy alacaktır. Öyleyse, seçmeni kucaklayacak, meselelerine sahip çıkacak, onunla hemhal olacak, onun diliyle ona göre konuşacak bir siyasi kadroya ve söyleme acilen ihtiyaç yok mu diye düşünmekteyim.

        Seçimler bitti. Katılım % 73’ de kalmış. Katılmayanlar büyük oranda kendilerine bir heyecan verilemeyen CHP’li ve MHP’li seçmenlerdir diye düşünüyorum.

        Maksadımız ne tenkit ne akıl vermektir.

        Bu seçimi de büyük bir olgunlukla bitiren erdemli ve onurlu Türk halkına binlerce teşekkürler        Sandıktan çıktı. Hayırlı uğurlu olsun ve S. Erdoğan’ı hep eleştirdim.  Ama, medeni ve demokrat bir YURTTAŞ olarak kendilerini bir kez daha kutluyorum.  

       Esen kalınız.   

                                                                                            

Nazım PEKER