Kimse sütten çıkmış akkaşık değil


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazıları
Eklenme Tarihi: 05 Mart 2014
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 21:41
Site: gazete anamur
URL: http://www.gazeteanamur.com/yazar.asp?yaziID=1524


 

                             

 

30 Mart yerel seçimleri için zaman daralıyor. Karar anı yaklaştıkça, patilerin, adayların ve çalışma arkadaşlarının hal ve hareketleri setleştikçe sertleşiyor. Bu gergin hava karşılıklı sevgi, saygı, hoşgörü gibi insani hasletleri gölgede bırakıyor. Hâlbuki bu olup bitenler hiç kimseye hiçbir şey kazandırmadı, kazandırmaz da.

Son yazımızda yakın çevremizdeki seçim kampanyalarını orijinal bulmadığımız ve ilgi alanımızın dışına çıktıklarını ifade etmiştik. Bu düşüncemizin ne kadar doğru olduğu bir kere daha ortaya çıkmış oldu.

Anamur Kent Konseyinin kurulmasından bu yana pek fazla etkili olamamasının ezikliğinin de etkisiyle son bir gayretle organize etmeye çalıştığı, “aday ve proje tanıtım toplantısı” tam anlamıyla bir skandallara sahne oldu.

Diyeceksiniz toplantıya gittin mi? Hayır gitmedim. Aslında haberim de, zamanım da vardı. Ama bundan önce yapılan yerel seçimler sırasında da buna benzer toplantılar düzenlenmiş ve beklenen sonuca ulaşmamıştı. Her yerel seçim öncesinde yaşanan bazı hoş olamayan tutum ve davranışların tekrarlanma ihtimalini yüksek bulduğumdan gitmek istemedim.

Ancak program bittikten sonra ister istemez, toplantıya katılan veya katılmayan birçok kişi ile görüşme imkânımız oldu. Herkes kendi penceresinden olayı değerlendirip, yargılamalarda buluyor. Halk arasındaki konuşmalara bakılacak olursa: AKP adayı Atilla Olçum’un çok seviyeli, olgun bir havada sunum yaptığı, Başkan Türe’nin konuşmasında sağa sola saldırı yolunu seçtiği, CHP adayı Alp’in katılmamakla kaçak güreştiği, SP adayının iyi olduğu, ama özellikle BBP adayı Mesut Bal’ın çok iyi olduğu vurgulanıyor. Bu vesile ile Mesut Bal’ı kutlamak isterim.

Programın ikinci bölümünde ilk sözü AKP Mersin Büyükşehir adayı Mustafa Sever’in aldığı, konuşmasının sonunda Silifke’de bir programı olduğunu ifade ederek ayrılmak istemesi ve sonrasında AKP grubunun salondan ayrılması yoğun protesto konusu olmuş. Arkasından MHP adayı Burhanettin Kocamaz’ın mikrofonu ele alıp, “ben bu programı burada bitiriyorum” demesi ve salondan ayrılması, programın diğer katılımcıları BBP, SP, DYP heyetleri tarafından saygısızlık olarak nitelendiriliyor.

Bu konu ile ilgili yerel basında çıkan haberlerden sonra programa katılan partilerin ve adayların da açıklama yapma ihtiyacı duyduklarını gördük. Bu açıklamalarda program yönetici Sayın Altınbıçak’ın, Sever’in, Kocamaz’ın da sorumlu tutulduğu anlaşılıyor. Hâlbuki bu olayda esas sorumlu, birbirine karşı karşılıklı sevgi, saygı ve nezaket kurallarına uymayan, konuşmacıyı konuşturmak istemeyen, hakaretler, küfürler yağdıran kendini bilmezler ve onlara katlanmasını bilemeyen konuşmacılardır. Bu bakımdan kimse kendini sudan çıkmış ak kaşık görmesin.