DAVAYA CANVERENLER


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazıları
Eklenme Tarihi: 08 Aral?k 2013
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 15:39
Site: gazete anamur
URL: http://www.gazeteanamur.com/yazar.asp?yaziID=1417


                              DAVAYA CANVERENLER

Bu gün siyasetin kokuşmuş, çürümüş, çirkefleşmiş yönüne bakmayacağım. Bana öğretilen dava neydi? Neleri yapıp neleri yapmayacağımı öğreten bu davaya canverenleri anmak, hatırlamak bir nebzede olsa onlara vefa borcumuzu hatırlamak ve hatırlatmak istedim.

14 Aralık 1995 günü davasını anlatmak bir adım daha ileri götüre bilmek için, Hak yolunda hakkı anlatmak için hak yoluna yürümüştü bir yiğit. Davasının bütün safhalarında emek vermiş yiğit bir dava adamını anmak için bir iki kelam edebilirsek ne mutlu bize.  Ali Metin TOKDEMİR'den söz ediyorum.

    ALİ METİN TOKDEMİR

1959 Yılında Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde dünyaya gelmiştir. Ülkücü hareketin her safhasında görev yapmıştır. Çeşitli gazete, dergilerde köşe yazarlığı yazı işleri müdürlüğü yaparak davasına fikri yönde de hizmet etmiştir. Dağ, taş demeden şehir şehir, köy köy, mahalle mahalle dolaşarak ömrünün sonuna kadar davasını anlatmış ve yaşamıştır. Daha gençliğinde büyük bir seferilik içinde hayatını geçirmiş, haftanın yarısını şehir dışında geçirerek davayı anlatmaya çalışmış, anlatarak da yaşamıştır.

Şimdi; Sonbaharın hazan yaprakları gibi dökülen dava erlerinin yerlerini dolduracak yeni nesiller yetiştirmeli, dava anlatılmalıdır. Onlar ne makam, ne mevki, ne paye peşinde koşmuştur. Biz inşallah, milletimizle birlikte; Cenabı Allah’ın yardımıyla Türk Milletini aydınlık yarınlara taşıyacağız diyerek, kendini adsız kahramanlar safhına katmıştır. Asıl kahramanlar öne çıkarak ben kahramanım demez. Metin TOKDEMİR de onu yapmıştır. O vuslata uçmadan önce yine bir seçim sathında bölgesini ve Türkiye’yi dolaşıyor, gece gündüz demeden koşuyor, anlatıyor çalışıyordu.

Hani diyor ya Mustafa YILDIZDOĞAN:

 Ömrü çileyle bilendi.

 Pes etmedi hep direndi.

Garip dostu dağ gönüllüm.

 Hem yiğitti hem erendi.

 

14 Aralık 1995 tarihinde yine davasını anlatmak için yola çıktı. Çıktığı yolda elim bir trafik kazası geçirerek yürüdüğü yolu Hak yoluna çevirerek hakka yürüdü.

Mekânın Cennet olsun.

Atila BOZKURT