Anamur bugünlerde çok hareketli ama…


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazıları
Eklenme Tarihi: 01 Eyl?l 2013
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 19:44
Site: gazete anamur
URL: http://www.gazeteanamur.com/yazar.asp?yaziID=1302


                              

 

            Anamur’da gündemi CHP’li adaylar belirliyor. Bu nedenle CHP ilçe teşkilatı bugünlerde çok yoğun bir kalabalığa ve trafiğe sahne oluyor. Dün Ayhan Güzel adeta bir miting havasında adaylık başvurusunu yaptı. Sanırım birkaç gün sonra da M. Suphi Alp yarışa resmen katılmış olacak. Anamur cadde ve sokaklarında dolaşırken bir süredir, başka CHP aday adayı H. Nevin Özel’in resim ve afişlerine rastlıyorduk. Daha sonra kervana büyük boy resimleri ile Ayhan Güzel süslemeye başladı. Bakalım bu ataklara M. Suphi Alp nasıl bir karşılık verecek. Elbette resimleri cadde ve sokaklara taşmasa da eski CHP ilçe başkanı Gökçin Yalçın, Özgür Özuğur ve Mehmet Oktan’ın resmi adaylık başvuruları var.

             Uzatmayalım, bu dönemde CHP’de adaylık yarışı çok renkli geçecek gibi.  

Tam bu noktada bir hatırlatmada bulunalım.

            2009 seçimleri öncesi MHP’de de buna benzer bir aday bolluğu yaşanmış, yarışın galibi Mehmet Türe olmuştu. Ama bu dönem nedense MHP’de öyle aşırı bir hareketlilik göremiyoruz. Şöyle notlarıma bakıyorum, Ören Belediye Başkanı Aziz Doluoğlu ve Mimar M. Akif Demir adaylık başvurusu yapmışlar. Başkan Türe ise bir süre önce yaptığı bir açıklamada adaylık için daha karar vermedim derken, Ankara’da yaptığı görüşmeler ve temaslar sonrasında 1 Eylül’de kesin kararını vereceğini haber veriyor. Bu arada MHP İlçe Başkanı Ramazan Yalçın’ın da bir süredir Ankara’da destek arayışına çıktığı haberleri geliyor.

            Anamur’da seçimin en önemli aktörlerinden biri olan AKP’den fazla bir bilgi sızmıyor.  Yapılan açıklamalarda, Anamur’u Ak belediyecilik ile tanıştıracağız deniyor. En son gelen bilgi ise seçimi alacak adaylarla yola çıkacakları şeklindedir. Evet, bir yıl önce adaylık başvurusunu yapan Ahmet Doğan yoğun çaba harcıyor. Ama kimse Ahmet Doğan’a adaymış gibi bakmıyor. Bazı isimler ortaya bir çıkıyor, sonra sessizce ortadan kayboluyor. Ama AKP İlçe Başkanı Ahmet Yıldırım resmen adaylığını resmen dillendirmese de gönlünden belediye başkanlığı koltuğunu geçirdiğini hissedebiliyoruz. Belki birilerinin havuza itivermesini bekliyor.

            Her seçim döneminde adaylık tartışmaları yaşanırken dile getiriyoruz. Türkiye’de antidemokratik bir siyasi partiler ve seçim kanunları var. 12 Eylül darbe yasalarının bir parçası olan bu yasalar, demokratik, hukuk devleti kurallarına göre değiştirilmediği sürece halkın milli iradesinden söz etmek havanda su dövmekten başka bir şey olmayacak, günümüzde yaşanmakta olan komedi sürüp gidecektir.

            Yukarıda CHP aday adaylarından, MHP’den ve AKP’den söz ettik. Bu partilerin hepsinde de adayların belirlenmesi parti liderinin iki dudağının arasındadır. Yani AKP’den aday olacak şahıs kim olacak R. Tayip Erdoğan, CHP’den kim aday olacak Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP’den kim devam edecek veya kim aday gösterilecek Devlet Bahçeli söyleyecektir. Tabii ki onlar da soracak, soruşturacak şu olsun diyecek. O nedenle şu cadde ve sokaklarda rastladığımız renkli görüntülerin, kalabalıkların, gösterilerin hiç mi hiç önemi yok.

            Söyleyecek fazla bir şey yok. Genel merkez, lider oligarşisine devam.