ATATÜRK VE TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazıları
Eklenme Tarihi: 24 Mart 2013
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 20:16
Site: gazete anamur
URL: http://www.gazeteanamur.com/yazar.asp?yaziID=1019


    ATATÜRK VE TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ

 

ATATÜRK milletimizin ender yetiştirmiş olduğu vatansever milliyetçi kişilerdendir.

 

Günümüzde Atatürk’ü herkes kendi düşüncesine ve kendi menfaatine doğru çekmeye çalışmakta; kendi düşüncesinin Atatürk’te de var olduğunu iddia etmeye gayret etmektedir. Atatürk hem en büyük milliyetçi hem de en büyük yenilikçi anlamda devrimcidir. Zaten Atatürk ilkelerinin belirtmiş olduğu ilkelerden ikisi de milliyetçilik ve devrimcilik olarak gösterilir.

 

Bizde ise bazı gruplar devrimi yıkma anlamında kullanarak Atatürkçülüğü kötülerler. Hâlbuki Atatürk’ün hiçbir icraatında yıkma olayına rastlamak mümkün değildir. Sosyal yeniliklerinde, hukuki devrimlerinde, ekonomi alanındaki devrimlerinde; kılık kıyafet, tartı, takvim cumhuriyet kelimelerine baktığımız zaman hep yeniliklerden ve çağın icaplarına uymadan başka bir şeyler göremeyiz.

 

Şunu da çok açık belirtmem gerekir ki: Türk Milliyetçiliğinde ve ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCEDE asla ırkçılık ve asimilasyon düşüncesi yoktur.Bakmayın devletin tepesindeki kişinin işine gelince milliyetçiyim; işine gelince de Milliyetçilere “kafatasçılar, ırkçılar,faşist düşünceliler diye sataşmasına ve işine gelince de Milliyetçiliği ayaklar altına aldım demesine,”

 

Bugün bozkurt amblemi GÖKTÜRKLERDEN bu yana Türklüğün sembolü olmuş bir amblem olmasına rağmen yine bazı insanlarımız tarafından kabul görmez ve ATATÜRK’de böyle bir şeyin olmadığını ileri sürerler. Hâlbuki Atatürk zamanında yapılan Türkiyat enstitüsünün ambleminde,  Türk Ocakları ambleminde, 1928’lerde çıkan rozetlerde,–Ulustaki’ zafer anıtının etrafında, Iğdır’da Ermeni soykırımından sonra yapılan anıtta ve burada sayamayacağımız nice yerlerde bozkurt amblemini bizzat kendisinin kullanması ve kullandırması onun bazı dostlarımızın dediği gibi bozkurt amblemine karşı olmadığını, çok iyi ifade etmektedir.

 

Atatürk aynı zamanda en büyük Türk milliyetçisidir. “BİZ DOĞRUDAN DOĞRUYA MİLLİYET PERVERİZ ve TÜRK MİLİYETÇİSİYİZ”  sözüne baktığımız zaman başka söze gerek kalmadığı inancımı söylemek istiyorum. Ayrıca en büyük eseri NUTUK ’ta iki bin defa TÜRK kelimesini de tekrar etmesi onun büyük bir milliyetçi olduğunun en büyük ispatıdır. Burada TÜRK kelimesini kullanmaktan korkanlara da kulakları çınlasın diyorum.

 

Atatürk 11 Ocak 1935’te mülkiyelilere karşı yapmış olduğu konuşmasına ise: “ BENİM TÜRK MİLLETİNE KARŞI GÖREVLERİM BİTMEMİŞTİR. SİZ KALAN KISMINI TAMAMLAYACAKSINIZ. SİZ DE SİZDEN SONRAKİLERE BENİM BU SÖZÜMÜ TEKRAR EDECEKSİNİZ” diyerek büyük bir milliyetçi olduğunu belirttiği gibi, öğrencilere de vasiyetname bırakmıştır. Bu sözü bir milleti temsil eden sözdür.

 

“YÜKSEL TÜRK, SENİN İÇİN YÜKSEKLİĞİN HUDUDU YOKTUR” ve “NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE” sözlerine baktığımız zaman günümüzün sahte Atatürkçülerine ne diyerek yaklaşmak lâzım bilemiyorum.

 

Buradan anlaşılıyor ki hem Atatürkçüyüm deyip hem de Atatürk’ün düşüncelerine ters davranmak yanlışın da yanlışı olmaktadır.

 

Bu anlattıklarımdan şu sonuç çıkıyor: Birçok insanlar ATATÜRKÇÜ olmak istiyorlar. Bu oldukça sevindirici bir olaydır. Fakat hal ve hareketleri ile savundukları fikirler ile hiçte Atatürk’e yaklaşamıyorlar.

 

Yazımı yine ATATÜRK’ÜN kendi sözleriyle bitirmek istiyorum.

 

“ ASLA ŞÜPHEM YOKTUR Kİ: TÜRKLÜĞÜN UNUTULMUŞ MEDENİ VASFI VE BÜYÜK MEDENİ KABİLİYETİ: BUNDAN SONRAKİ İNKİŞAFIYLA, ÂTİNİN YÜKSEK MEDENİYET UFKUNDA BİR GÜNEŞ GİBİ DOĞACAKTIR.”

 

Türk milliyetçisi ve     Türk olmaktan korkmayan,   insana insan gibi davranan, birbirimizi iyi anlayan cumhuriyetimizi ve ATATÜRK’Ü seven bir toplum olma dileklerimle.

 

Mustafa KAYA